Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

160 г рису

100 г цвітної капусти

50 г печериць

100 г червоного солодкого перцю

30 г зеленої цибулі

1 помідор

1 зубчик часнику

700 мл овочевого бульйону

15 мл оливкової олії

щіпка шафрану

сіль за смаком

Приготування:

1. Шафран заварюємо в 500 мл гарячої води. Цвітну капусту, солодкий перець і помідор нарізаємо великими шматками, гриби - скибочками.

2. Часник обсмажуємо на оливковій олії, потім додаємо цвітну капусту, а трохи пізніше - солодкий перець. Обсмажуємо все разом ще 3-4 хвилини.

3. Солимо овочі за смаком. Заливаємо їх шафрановою водою, потім додаємо овочевий бульйон, доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин.

4. Після цього засипаємо рис. Даємо покипіти, зменшуємо вогонь і залишаємо до готовності, поки рис не вбере весь бульйон. Солимо за смаком і подаємо негайно.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт форелі з прянощами.