Час приготування: 1 година

Порції: 4

Інгредієнти:

250 мл молока

500 г борошна

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

2 яйця

1 ст.л. цукру

8 ст.л. олії

11 г дріжджів

1 головка часнику

зелень за смаком

Приготування:

1. Сухі дріжджі заливаємо 2 ст.л. теплого молока. Додаємо 1 ч.л. цукру, перемішуємо і відставляємо в сторону.

2. Очищаємо часник, віддавлюємо в окрему ємність, додаємо пів ч.л. солі і з-4 ст.л. олії.

3. Додаємо дріжджі в чашу мультиварки, додаємо склянку теплого молока, 1 ст.л. цукру і 2 яйця кімнатної температури. Потім додаємо дрібку солі і 3-4 ст.л. олії. Борошно просіваємо і додаємо в тісто. Перемішуємо ложкою, щоб тісто стало тугим.

4. Залишаємо тісто на 30-40 хвилин при температурі 35 градусів.

5. Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл, змащуємо маслом і вимішуємо. Потім формуємо з тіста пампушки і кладемо їх на деко з пергаментом.

6. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо протягом 30 хвилин. За кілька хвилин до кінця змащуємо сумішшю з яйця та молока.

7. Коли пампушки ще гарячі змащуємо їх часниковим маслом та посипаємо зеленню.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт риби по-монастирськи.