Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • 1 склянку води
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. масла
  • 2-3 склянки борошна
  • Для начинки:
  • 6-8 шт. картоплі
  • 500 р грибів (на ваш смак)
  • 3 цибулини
  • сіль і перець за смаком

Популярні новини зараз

Не показуйте Олі! Пустотливе фото доньки Полякової наробило галасу

Головне за день середи, 8 квітня: українцям дадуть гроші після карантину, а Польща легалізувала заробітчан

Слово ціною в 283,2 мільйони гривень: Микола Томенко підказав, як Зеленському виконати свою обіцянку

Картопля у банці, як на маминій кухні — шикарний рецепт без сковорідок і горщиків

Показати ще

Приготування:

Під час Великого посту часто не вистачає фантазії і ідей для цікавих рецептів. Ми пропонуємо вам доаолнить своє щоденне пісне і не звичайне меню ці приголомшливим рецептів вареників з картоплею та грибами. Вони легко готуються, виходять дуже смачними. Що може бути краще ніж домашні вареники?

Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти: картопля, гриби, цибуля, вода, сіль, борошно, олія. Присупим. 

  1. Для тіста розводимо холодну воду з сіллю, цукром і маслом, додаємо 1 склянку просіяного борошна, і доводимо до кипіння. Вимішуємо тісто ложкою.
  2. Коли воно охолоне до теплого, поступово додаємо борошно і вимішуємо до потрібної, звичайної консистенції тісто. Залишаємо його на столі, прикривши серветкою або тарілкою, щоб воно дозріло хвилин на 30.
  3. У цей час можна приступити до приготування начинки. Картоплю миємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Зливаємо воду, але не виливаємо її. Товчемо картоплю в пюре.
  4. На сковороді розігріваємо 3-4 ст. ложки олії, викладаємо 2 головки ріпчастої цибулі, нарізаного четвертинками. Смажимо хвилин 5 і додаємо гриби.
  5. Смажимо гриби з цибулею до готовності грибів, солимо і перчимо в кінці приготування по своєму смаку.
  6. Викладаємо гриби в картопляне пюре і перемішуємо. Якщо начинка здасться вам густий, підлийте трохи картопляного відвару і перемішайте. Начинку трохи охолоджуємо.
  7. Тепер з шматочка тіста можна зробити ковбаску і нарізати її на невеликі шматочки. Можна ковбаску і не робити, а просто відривати шматочки тіста від великого шматка, робити кульки і розкочувати їх качалкою в коржик. Товщину і діаметр її визначте самостійно. 
  8. У центр кожної коржі кладемо начинку і заліплюємо краю, надаючи напівкруглу форму.
  9. Готові вареники краще викладати на стіл або деко, посипаний борошном. Тоді вони не прилипнуть і легко зніметься.
  10. Варимо вареники як вам зручно і подаємо. Приємного апетиту!