Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порції: 1

Інгредієнти:

  • гарбуз
  • 50 г вершкового масла
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. родзинок
  • 1/2 склянки рису
  • 1 склянку води
  • 1 груша

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Приготування:

  1. Рис відварюємо до напівготовності. Приблизно хвилин 15. Півсклянки рису заливаємо водою у співвідношенні 1:2. Ставимо на вогонь і відварюємо 15 хв.
  2. Поки вариться рис, готуємо гарбузове наповнення. Гарбуз очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
  3. Грушу ретельно вимиваємо, очищаємо від серединки і натираємо на крупній тертці.
  4. Родзинки попередньо заливаємо гарячою водою. Після того як вони злегка обмякнуть, просушуємо їх від зайвої води. Можна викласти на сито або рушник.
  5. Тепер разом змішуємо натертий гарбуз і грушу, родзинки і 2 столові ложки цукру. Цукор можна додавати в начинку або посипати ним в процесі її викладання. Ось гарбузове наповнення готово.
  6. У форму для випічки, змащену олією викладаємо шар рису, присипаємо цукром. Тоненькими слайсами викладаємо масло.
  7. Поверх рису викладаємо начинку з гарбуза.
  8. Все це, повторюємо ще раз: спочатку рис, а поверх - гарбузова начинка. Таким чином ми отримали подвійне пошарове чергування рису і начинки з гарбузом.
  9. Включаємо духовку на 180 градусів і ставимо запіканку випікатися. Для повної готовності необхідно приблизно 30-40 хвилин.