Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 250 г вареного курячого філе
  • 3 шт. картоплі
  • 4 яйця 
  • 125 г зеленого горошку
  • 1 морквина
  • 3 огірка
  • 1 цибулина
  • 125 г майонезу
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

Є багато різних рецептів салату олів'є. Одні схожі на інші і навпаки. Різні рецепти, види і варіанти салатів дають варіації і простір для фантазії. Ваш олів'є може бути м'ясний, з куркою, з ковбасою, з овочами, з двома видами огірків з домашнього м'яса чи ковбаси. Кожна сім'я готує салати по-різному, і кожна створює новий варіант олів'є проти схожих на нього. Ми пропонуємо вам приготувати універсальний рецепт олів'є. Ми візьмемо трохи з різних видів салату і зробимо найкращий салат олів'є, який не буде відчуватися як зимовий, а відмінно доповнить ваше меню і в теплу пору року, і ввійде в щоденний раціон. Покроковий рецепт олів'є з курячим м'ясом виходить легкий і при цьому ситний. Правильний рецепт - це той в якому витримано дотримання пропорцій. Приступимо.

  1. Для початку відварюємо картоплю і моркву, очищаємо їх і нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Додаємо до них подрібнені цибулю, зварені круто яйця, нарізані дрібно, і солоний огірок, нарізаний дрібним кубиком. При цьому слід пам'ятати   чим дрібніше вийдуть кубики, тим смачніше буде салат, але перебивати в блендері також не варто — смак кожного ингредента повинен відчуватися окремо від всіх інших.
  3. Куряче філе варимо до повної готовності і нарізаємо так, щоб воно відчувалося в салаті.
  4. Додаємо в салат зелений горошок, сіль, трохи перцю, заправляємо салат майонезом і ретельно перемішуємо.
  5. Готовий салат викладаємо в салатник і подаємо до столу. Оригінальний і дуже смачний салатик олів'є готовий. Приємного апетиту!