Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 800 р яловичини без кістки
  • 7 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. гірчиці
  • 2 ч. л. меду
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. базиліка
  • 2 ч. л. солі

Приготування:

Запечена яловичина в медовому соусі з гірчицею - це універсальний рецепт на всі випадки життя. Запечене м'ясо в маринаді з медом і в гірчичному соусі готується досить просто. Для цієї страви також підійде телятина, яловича або вирізка, корейка, свинина. Запікати страву можна в фользі, в рукаві в духовці. Маринувати яловичину з медом краще трохи заздалегідь. Також можна маринувати в соєвому соусі, доповнити кунжутом, яблуками, чорносливом і тд.

  1. М'ясо миємо й обсушуємо паперовими рушниками.
  2. У мисці змішуємо оливкова олія, мед, гірчицю, сіль, чорний перець, паприку,базилік сушений.
  3. Перемішуємо всі спеції.
  4. М'ясо гарненько маринуємо в отриманому соусі зі всіх сторін і залишаємо на годину при кімнатній температурі.
  5. Після маринування загортаємо м'ясо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
  6. По закінченні часу дістаємо м'ясо і відкриваємо фольгу і ставимо ще на 10–15 хвилин назад у духовку, щоб утворилася скоринка. Якщо є функція гриля, то в цьому режимі буде ідеально.
  7. Дістаємо з духовки, знову закриваємо фольгою і залишаємо відпочити ще хвилин на 10. Соковита, смачна яловичина в гірчиці і з медовим соусом готова. Приємного апетиту!