Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 2 л чистої води
  • 200 г чорносливу
  • 4 ст. л. цукру

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Приготування:

  1. Перед вами рецепт кращого компоту з чорносливом. Користь компотів із сухофруктів відома всім. Готувати рецепт дуже просто і швидко. Щоб правильно приготувати напій важливо слідувати всім правилам. Зварити компот також можна з курагою, родзинками, урюком. Додати яблуко. Тоді у вас вийде справжній узвар. Не забудьте, що всі сухофрукти (курага, родзинки, чорнослив) потрібно замочувати і ретельно промивати перед використанням.
  2. підходящу, можна товстостінну каструлю наливаємо необхідне нам кількість води. Ставимо її на сильний вогонь. Нагріваємо до кипіння.
  3. Тим часом готуємо чорнослив.
  4. Обполіскуємо його в прохолодній воді, кладемо в глибоку миску і заливаємо окропом буквально хвилини на 3.
  5. За час відкидаємо розпарений сухофрукт на друшляк або сито. Зайва нехай вода стече.
  6. Як тільки вода в каструлі закипить, висипаємо туди чорнослив.
  7. Тут же вогонь зменшуємо і продовжуємо варити. Вміст каструлі помішуємо час від часу.
  8. Після повторного закипання варимо компот хвилин 10.
  9. Далі додаємо цукровий пісок. Знову добре перемішуємо. Проварюємо ще не більше п'яти хвилин.
  10. Через 5 хвилин знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на деякий час, щоб компот настоявся.
  11. Компот з чорносливу готовий!
  12. Перш ніж насолоджуватися смачним і ароматним напоєм, його обов'язково потрібно процідити через кілька шарів марлі, щоб компот став прозорим.