Картопляне пюре здається дуже простою стравою. Однак отримати ідеальну пюрешку вдасться далеко не кожній господині чи господарю. Знай.ua розповідає секрети, які допоможуть зробити вашу картоплю неперевершеною.

Секрет №1. Не соліть картоплю при варці

Якщо додати сіль у картоплю на самому початку приготування, це не дасть їй розваритися. У пюре будуть комочки, які не вдасться розтовкти навіть товкачкою. Тому експерти радять солити картоплю вже наприкінці, перед тим як перетворити її на пюре.

Секрет №2. Не спішіть додавати яйце

Якщо спробувати яйце додати у картоплю відразу, ще поки вона дуже гаряча, білок просто звернеться. Тому логічно відправити яйце в пюре вже після молока і вершкового масла, коли страва трохи охолоне.

Секрет №3. Збийте яйце перед тим, як додавати його у пюре

Яйце варто попередньо збити вінчиком чи виделкою, можна також додати трохи соди (буквально на кінчику ножа). Це зробить пюре більш повітряним і позбавить його неприємного яєчного присмаку.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Секрет №4. Промийте картоплю гарячою водою перед приготуванням

Щоб прибрати присмак крохмалю в пюре, нарізану картоплю перед варінням потрібно промити гарячою водою два-три рази. Це дозволить прибрати зайвий крохмаль і пюре вийде з чудовим вершковим смаком.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Дієтичний картопляний суп-пюре — саме те, що треба навесні для стрункої фігури.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ніжне картопляне пюре з цибулею: покроковий рецепт.

Також Знай.ua писав, Найсмачніший рецепт картопляного пюре, яке тане в роті.