Суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ідеального сніданку, а саме приготуванням яєць Бенедикт. Кулінар пропонує приготувати яйця на англійському мафіні з лососем, спаржею та соусом Ґоландез. Детальний рецепт Ектор Хіменез-Браво виклав на своїй сторінці в Instagram.

"Ідеальний сніданок для ідеального ранку? Яйця Бенедикт на англійському мафіні з лососем, спаржею та соусом Ґоландез. Це одночасно найсмачніша страва, що асоціюється з відпусткою та сонцем, закоханістю та літом! Готові англійські мафіни можна зберігати в морозилці та розігріти у тостері коли заманеться" Ектор Хіменез-Браво

Ектор Хіменез-Браво, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Ектор Хіменез-Браво, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Інгредієнти:

  • 2 ¼ ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ст. л. цукру
  • 250 мл сироватки (або теплого молока з 1 ч.л. лимонного фрешу)
  • 100 грамів вершкового масла кімнатної температури
  • 2 ст. л. олії
  • 2 ч. л. солі
  • 450 грамів борошна розділеного та ще трохи зверху
  • Олія для змащування
  • Кукурудзяна крупа

Приготування:

Змішайте дріжджі з цукром та 200 мл теплої води. Дайте пройти реакції до утворення піни приблизно 5 хвилин. У міксері з насадкою крюк до суміші додайте сироватку (або молоко з лимонним соком), вершкове масло, олію, сіль та борошно і збийте все разом на низькій швидкості кілька хвилин. В результаті тісто повинно відходити від стінок. Потім на середній швидкості ще 5 хвилин — тісто вийде досить вологе.

Змастіть олією посудину та викладіть у неї тісто, накрийте плівкою теж змащеною олією та поставте у холодильник на ніч. Присипте кукурудзяною крупою два деко застелених пергаментом. Змажте олією робочу поверхню та розділіть тісто на 12 рівних частин. Працювати треба з одним шматочком одночасно. Загорніть тісто всередину з чотирьох сторін та покладіть у деко на пергамент, і так з усіма решту.

Популярні новини зараз

Із Франківська може зникнути легендарний ринок, селяни лютують: "Де продати сало і молоко?"

Оля Полякова поділилася ідеальним блюдом для тих, що худнуть: ПП-млинці зі шпинатом під соусом бешамель

Леся Нікітюк навчилася "керувати" чоловічою гідністю без штанів: "Коли дуже сумно"

Андрій Данилко не стримався й розцілував Олю Полякову нижче пояса: "Там дитинка"

Показати ще

Мафіни, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Мафіни, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Присипте кожний мафін кукурудзяною крупою, закрийте плівкою, змащеною олією та залиште вирости вдвічі при кімнатній температурі 1 годину. Приготуйте деко з пергаментом. Нагрійте духовку до 175С. Тримайте деко з пергаментом теплими. Посипте пательню кукурудзяною крупою, обсмажте 5-7 хвилин мафін з кожної сторони до золотистого кольору з двох сторін, обережно перевертаючи. Посипте трохи кукурудзяною крупою іншу сторону.

Викладіть на деко та випікайте 5-10 хвилин доки у мафіна сторони будуть сухими, але центр не сухий. Викладіть на решітку на 30 хвилин охолонути. Перед подачею відправте мафін у тостер на 2-3 хвилини.

Яйця Бенедикт, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo
Яйця Бенедикт, фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Соус Ґоландез

Інгредієнти:

  • 3 жовтки
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • Сіль та перець за смаком
  • 125 грамів теплого розтопленого вершкового масла
  • 1 ч. л. теплої води

Приготування соусу:

На водяній бані змішайте вінчиком всі інгредієнти крім вершкового масла. Потроху додавайте тепле розтоплене вершкове масло доки не створиться емульсія.

Як подавати страву: на теплий англійський мафін викладіть слабосолоний або копчений лосось, обсмажену спаржу, яйце пашот та полийте соусом Ґоландез, додайте сіль та перець за смаком.

View this post on Instagram

Ідеальний сніданок для ідеального ранку? Яйця Бенедикт на англійському мафіни з лососем, спаржею та соусом Ґоландез. Це одночасно найсмачніша страва, що асоціюється з відпусткою та сонцем, закоханістю та літом! Готові Англійські мафіни можна зберігати в морозилці та розігріти у тостері коли заманеться (романтичного сніданку ;) Англійський мафін (12 штук): Інгредієнти: • 2 ¼ ч.л. сухих дріжджів • 1 ст.л. цукру • 250 мл сироватки (або теплого молока з 1 ч.л. лимонного фрешу) • 100 грам вершкового масла кімнатної температури • 2 ст.л. олії • 2 ч.л. солі • 450 грам борошна розділеного та ще трохи зверху • Олія для змащування • Кукурудзяна крупа Спосіб приготування: • Змішайте дріжджі з цукром та 200 мл теплої води. Дайте пройти реакції до утворення піни десь 5 хвилин. У міксері з насадкою крюк до суміші дріжджів додайте сироватку (або молоко з лимонним соком), вершкове масло, олію, сіль та борошно і збийте все разом насадкою крюк на низькій швидкості, кілька хвилин (поки тісто не буде відходити від стінок), потім на середній швидкості ще 5 хвилин. Тісто вийде досить вологе. • Змастіть олією миску та викладіть тісто, накрийте плівкою теж змащеною олією та поставте у холодильник на ніч. • Присипте ретельно кукурудзяною крупою два деко засланих пергаментом. Змажте олією робочу поверхню та розділіть тісто на 12 рівних частин (кожна приблизно 85 грам). Працювати треба з одним шматочком одночасно. Загорніть тісто всередину з чотирьох сторін та перенесіть у деко на пергамент, зробіть те саме з усіма шматками. • Присипте кожний мафін кукурудзяною крупою, закрийте плівкою, змащеною олією та залиште вирости вдвічі при кімнатній температурі 1 годину. • Приготуйте деко з пергаментом. Нагрійте духовку до 175С. Тримайте деко з пергаментом теплими. • Посипте пательню кукурудзяною крупою, обсмажте 5-7 хвилин мафін з кожної сторони до золотистого кольору з двох сторін (обережно перевертайте двома лопатками), посипте трохи кукурудзяною крупою іншу сторону. Викладіть на деко та випікайте 5-10 хвилин доки у мафіна сторони будуть сухими, але центр не сухий. Викладіть на решітку на 30 хвилин охолонути (тут можливо заморозити). ... Продовження у коментарях: ⬇️

A post shared by Hector Jimenez-Bravo (@hectorjimenezbravo) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, рисова запіканка з м'ясом, як в дитячому садку – мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запіканка, яка своїм смаком поверне вас у дитинство