Навіть у приготуванні такої простої страви, як запечена картопля є багато нюансів. Завдяки хитрощам досвідчених кухарів ця страва виходить по-особливому апетитною. Перед ароматом рум'яної підсмаженої картоплі не встоїть ніхто. Нижче описано топ порад, як при запіканні картоплі можна досягти відмінного результату.

Поради для запікання картоплі:

1. Сорти картоплі відрізняються скоростиглістю, кольором і розміром бульб, а також вмістом крохмалю. Від кількості останнього залежить смак картоплі, а також чи будуть бульби розварюватися в процесі приготування. Тому для запікання рекомендується брати великі бульби і сорти з високим вмістом крохмалю.

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

2. Щоб картопля запеклася рівномірно, слід поставити на деко решітку, на яку рівномірно викласти бульби. Жар буде вільно циркулювати, і картопля вкриється красивою рум'яною скоринкою. Такого ж ефекту можна досягти, розклавши картоплю на сіль.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

3. Щоб картопля не вийшла пересушеною, дотримуйтеся наступних правил. Перед запіканням попередньо розігрійте духовку до 180 градусів, бульби проколіть виделкою, змастіть рослинною олією і посипте сіллю. Злегка натисніть на картоплину ножем, якщо вона м'яка і легко розламується — готова.

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

4. Картопля, запечена у мікрохвильовці в рази поступатиметься смаком бульбі з духовки. Мікрохвильова піч не забезпечить картоплю ані необхідними смаковими якостями, ані хрусткою скоринкою.

5. Коли картопля буде готова, дайте їй трохи охолонути. Після цього картоплини можна буде розрізати і наповнити їх різними начинками. Наприклад, шматочком вершкового масла, ложкою сметани або соусу. А підсмажений бекон, тертий сир і трохи зелені перетворять картоплю в мундирі в нереально смачну страву.

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, рисова запіканка з м'ясом, як в дитячому садку – мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запіканка, яка своїм смаком поверне вас у дитинство