Рецепт приготування дерунів по-німецьки не надто відрізняється від тих, до яких ми звикли, але декілька цікавих особливостей у нього є. Картопляні оладки виходять золотистими та пряними з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою

Інгредієнти:

  • Картопля - 350 г
  • Цибулю - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Мускатний горіх - 0,25 ч. л.
  • Пшеничне борошно - 10 г
  • Розпушувач - 3 г
  • Чорний перець (мелений) - за смаком
  • Яйце - 1 шт.
  • Манка - 1 ч. л.
  • Базилік - за смаком
  • Соняшникова олія - 50 за смаком
  • Йогурт - 150

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Приготування:

Картоплю очистіть, натріть на великій тертці, покладіть в марлю і відіжміть зайву рідину в глибоку місткість. Очистіть і натріть на тертці цибулю, змішайте її зі збитим яйцем. Влийте отриману суміш в картопляну масу, додайте подрібнений базилік, спеції (крім солі), розпушувач, манку і борошно.

Популярні новини зараз

Школи восени відкриються не всі: кого під час карантину відправлять на дистанційне

Які зміни очікують українців з 1 серпня - все через пандемію

Оля Полякова "залишила" сцену заради свого найбільшого захоплення: "Ой б*я, я ж відьма"

Катерина Репяхова не витримала і "втекла" від Віктора Павлiка з дитиною: "Хочеться Стаса Михайлова"

Показати ще

Картопляний сік пропустіть через марлю, щоб позбутися від рідини і отримати крохмаль. Додайте його до картопляної маси і ретельно перемішайте. Безпосередньо перед смаженням додайте сіль. Викладайте картопляну масу у сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте оладки з двох боків до рум'яного кольору, а готові викладайте на паперові рушники.

Щоб приготувати соус, змішайте натуральний йогурт, подрібнений базилік і чорний мелений перець. Подавайте деруни потрібно теплими, доповнивши за бажанням сметанним соусом.

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки