Свіжі огірочки — це дуже смачна і корисна їжа. Проте не менш апетитні вони й у консервованому вигляді, адже мариновані домашні огірочки добре зберігаються взимку. А також вони просто відмінно поєднуються з самими різними стравами. Огірки козачі виходять дуже хрусткими з вельми несподіваним приємним смаком.

Свій варіант приготування огірків козачих похмільних пропонує Телеграм-канал "Дневник дачника".

Інгредієнти:

  • огірки - 2 кг,
  • кріп (парасольки) - 2 шт.,
  • листя чорної смородини - 5 шт.,
  • листя вишні - 4 шт.,
  • червоний гіркий перець-стручок - 2 шт.,
  • часник - 3 часточки,
  • хрін (корінь) - 30 г,
  • перець горошком - 10 шт.,
  • сіль - 75 г,
  • горілка - 50 г,
  • вода - 1,5 л.

Огірочки козачі, скріншот: YouTube
Огірочки козачі, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Свіжі зелені огірки ретельно миємо, обдаємо окропом і відразу ж кладемо у дуже холодну воду. Замочуємо 3 години. Потім компактно викладаємо огірки в трилітрову банку, перекладаючи листям, кропом, часником і перцем.

Заливаємо приготовленим холодним розсолом (50 г солі на 1 л води). Додаємо 2 столові ложки горілки і закриваємо поліетиленовою плівкою

Огірочки козачі, скріншот: YouTube
Огірочки козачі, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння