Млинці з кукурудзяного борошна — це страва, яка залишається популярною та актуальною не зважаючи на сезон. Водночас млинці з кукурудзяного борошна на ряжанці кращі, ніж звичайні, оскільки у них відсутній глютен. Та попри це страва виходить досить ситною, з хорошою структурою і апетитним кольором.

Свій варіант приготування млинців з кукурудзяного борошна на ряжанці пропонує редакція "Со вкусом".

Кукурудзяні млинці, скріншот: YouTube
Кукурудзяні млинці, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Кукурудзяна мука - 130 г
  • Ряжанка - 240 мл
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Молоко - 230 мл
  • Яйце - 2 шт.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л

Приготування:

Популярні новини зараз

На полиці - 9.27 грн, на касі - ціна в квадраті: відомий супермаркет продає один пакет за ціною двох

Марина Боржемська привітала найдорожчого чоловіка у своєму житті: "Люблю тебе"

ДТП забрала життя української рекордсменки: їй було всього лише 21

Григорія Чапкіса провели в останню путь: море квітів та сліз, камери і скорботний Зеленський

Показати ще

Кукурудзяне борошно пересипте в глибоку миску. Залийте її ряжанкою і ретельно перемішайте. Окремо збийте яйця. Молоко підігрійте на плиті. Влийте гаряче молоко тонкою цівкою до яєць і добре перемішайте. Цю суміш з'єднайте з кукурудзяним борошном і ряжанкою. Додайте сіль, цукор і соду. Ретельно перемішайте тісто - воно повинне вийти рідким і однорідним.

Кукурудзяні млинці, скріншот: YouTube
Кукурудзяні млинці, скріншот: YouTube

Готуйте млинці на розігрітій сухій сковороді з обох сторін. З цього об'єму тіста виходить приблизно 10 млинців. Секрет від шефа: перш ніж виливати на сковороду нову порцію тіста, ретельно перемішайте його в мисці. Таким чином кожен млинець вийде однаковим по консистенції.

Готові млинці з кукурудзяного борошна бажано змащувати вершковим маслом. Так вони не будуть прилипати один до одного і матимуть ще ніжніший смак. Подавайте кукурудзяні млинці з джемом або вареним згущеним молоком.

Млинці, скріншот: YouTube
Млинці, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння