Холодну рагу можна приготувати і додати в нього будь-які сезонні овочі за смаком. Таке блюдо можна подавати в денну спеку на обід або у вечірній прохолоді на вечерю. Прекрасний варіант для сімейного застілля.

Склад:

  • 6 великих цибулин
  • 6 баклажанів
  • 1 зрілий середній кабачок
  • 4-5 середніх картоплин
  • 8 великих стиглих помідорів
  • 7-9 зубчиків часнику
  • рослинне масло
  • сіль, перець

Приготування:

Очистити і нарізати кружечками 6 великих цибулин. Половинками кружечків необхідно нарізати 6 тонких баклажанів.

Очистіть 1 зрілий середній кабачок і наріжте кубиками. Очистіть і наріжте тонкими половинками гуртків 4–5 середніх картоплин.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Наступний етап – обсмажування. Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажити (але окремо кожен овоч) до рум'яної скоринки. Викласти шарами в чавунець або казан.

Натріть на тертці 8 великих стиглих помідорів, викидаючи шкірку. На дрібній тертці натріть 7–9 зубчиків часнику. Доведіть до кипіння помідори з часником, сіллю і перцем, залийте овочі, щільно закрийте кришкою і тушкуйте в духовці при 140 °З 1 ч. Остудіть перед подачею.

Натріть на тертці 8 великих стиглих помідорів, викидаючи шкірку.

На дрібній тертці натріть або роздушіть 7–9 зубчиків часнику.

Помідори з часником довести до кипіння, посолити, поперчити. Залити овочі. Закрити кришкою і томити в духовці близько години при градусах.

У сезонне рагу можете додати будь-які овочі: селера, солодкий картопля, молоді перець, моркву і навіть боби або квасоля. При бажанні овочі можна не обсмажувати, а запікати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, приготуйте незабутню пасту з лисичками, яка вразить навіть гурманів.

Як повідомляв Знай. ua, елементарний рецепт варення склянками з смородини, навіть взимку вітаміни під рукою.

Також Знай. ua писав, що коктейлі з шампанським врятують від літньої спеки, топ освіжаючих рецептів на будь-який смак.