Літній десерт – йогуртовий террін з ягодою сподобається тим, хто любить легкі страви без зайвої солодощі. До того ж він буде сповнений вітамінів тому що готується з додаванням сезонних літніх ягід.

Інгредієнти:

  • печиво савоярді (дамські пальчики) 21 шт.

Для глазурі:

  • білий шоколад 100 г
  • вершки жирні 50 г

Для декору:

  • ягідне асорті

Для мусу:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
  • ягода свіжа 400 г
  • вершки жирністю 33-35% 500 мл
  • грецький йогурт 500 г
  • лимонний сік 1 ст. л.
  • ваніль
  • желатин 16 г
  • лікер ягідний або біле вино 70 г
  • пудра цукрова 60 г

Десерт, фото з вільних джерел
Десерт, фото з вільних джерел

Приготування:

У кексовой формі вистелити харчовою плівкою і залишити запас. Уздовж бортів необхідно викласти 9 печива і ще 3 печива поламати і викласти щільно на дно.

Желатин замочити в лікері на 10 хвилин. Вершки збити до твердих піків з пудрою, ваніліном і лимонним соком.

Важливо для десерту взяти густий йогурт. Однак якщо рідкий йогурт, то необхідно збільшити до 20 грам. До вершків влити йогурт і перемішати.

Йогуртову суміш збити і влити розпущений желатин. Також всипати вимиті і висушені ягоди в йогурт.

Вилити масу всередину кексовой форми. Поставити террін застигати на 2-3 год (я ставила на ніч, щоб печива просочилися). Виступаючі кінці савоярді зрізати до рівня мусу. Перевернути мус на блюдо, зняти плівку, террін можна розрізати навпіл.

Для глазурі необхідно нагріти вершки майже до кипіння і викласти поламаний білий шоколад, дати підтанути і розмішати до гладкості або пробити гвинтовим блендером.

Верх полити глазур'ю з білого шоколаду, викласти ягоди і посипати цукровою пудрою. Десерт готовий до подачі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, приготуйте незабутню пасту з лисичками, яка вразить навіть гурманів.

Як повідомляв Знай. ua, елементарний рецепт варення склянками з смородини, навіть взимку вітаміни під рукою.

Також Знай. ua писав, що коктейлі з шампанським врятують від літньої спеки, топ освіжаючих рецептів на будь-який смак.