Шкірки від апельсинів це не просто відходи, але й сировина для ароматного десерту. Не вірите? Спробуйте й переконайтеся самі! Важливою перевагою цієї заготівлі є те, що готувати можна її цілорічно, адже апельсини завжди є у продажу.

Апельсини, фото: Pixabay
Апельсини, фото: Pixabay

Список інгредієнтів:

Апельсин - 3 шт.

Цукор - 300 г

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Лимонна кислота - ½ ч.л.

Імбир - 5 г

Спосіб приготування:

Апельсини промиваємо окропом. Чистимо так, як вам зручно. Шкурки нарізаємо тонкими часточками і скручуємо кожну в тугий рулетик - навіть можна за допомогою нитки та голки зробимо намисто з завитків, щоб рулетики не розкручувалися. Чотири дні слід відмочувати апельсинові рулетики, змінюючи 2 рази в день воду. Після відмочування шкірка перестане гірчити і стає м'якою. Варимо шкірку 3 рази по 15 хвилин, міняючи воду. Тепер скоринки кладемо в каструлю, пересипаємо цукром, наливаємо воду, кладемо порізаний імбир. Варимо до густоти. Вимикаємо вогонь і кладемо лимонну кислоту. Як тільки варення охолоне, прибираємо нитку. Кладемо варення в простерилізовані банки і закручуємо.

Якщо ж ви надаєте перевагу більш традиційному варенню, вам можуть стати у пригоді поради кулінарного експерта Євгена Клопотенка.

Так, за його словами, для приготування ідеального варення, знадобиться 50% цукру від маси будь-яких фруктів. Це правило, як вважає Євген Клопотенко, працює завжди. Однак, коли ягода чи фрукт трохи кислі, а це, наприклад, може бути чорна смородина чи калина, тоді слід дати 60% цукру.

Крім того, кулінарний експерт до будь-якого варення радить додавати якийсь ароматний елемент. До яблук можна додати корицю, полуниця ж добре поєднується з базиліком, м'ятою або навіть гвоздикою. Інколи щоб не підгоряли продукти треба додати трішки води, 100 г буде цілком достатньо.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати

Також "Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки