Компот з порічок завжди виходить дуже красивим і яскравим. Смак у цього вітамінного напою просто чудовий — він ніколи не вийде у вас нудотним, завдяки характерній кислинці ягід. Можна поекспериментувати, додавши у компот з порічок апельсин — смак дуже зміниться. Що дуже важливо — готувати його просто і швидко.

Простий у приготуванні рецепт пропонує Телеграм-канал "Дневник дачника".

Інгредієнти на 3-х літрову банку:

  • Порічки — ⅓ банки
  • Цукор — 1 склянка
  • Вода — 1,8 л.

Порічки, скріншот: YouTube
Порічки, скріншот: YouTube

Приготування компоту з порічок:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
  1. Ягоди перебрати, промити та покласти в чисту банку.
  2. Приготувати сироп. Для цього в емальовану каструлю налити воду, засипати цукор, довести до кипіння і кип'ятити до повного розчинення цукру.
  3. Залити готовий сироп у банку з порічками. Банки з компотом закатати стерилізованими кришками, перевернути догори дном і укутати теплою ковдрою на 12 годин.

Компот з порічок, скріншот: YouTube
Компот з порічок, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.