Для того щоб приготувати узбецький плов, вам знадобиться один кілограм рису, стільки ж моркви, 2-3 головки цибулі і 500 грам м'яса на вибір: або баранина, або яловичина. Крім цього, ще потрібно зірра, барбарис і турецький горох, який в Узбекистані називають "нохат".

Читайте Знай в Google News!

В першу чергу, після промивання рису, його слід замочити в теплій воді, щоб він згодом розбух. Однак тримати слід максимум 15 хвилин. Далі смажиться м'ясо на великому вогні при додаванні невеликої кількості солі, так як в процесі ще доведеться солити.

Після того як м'ясо було обсмажено, додається 2-3 головки цибулі і додатково обсмажується до сильно золотистого кольору, потім — морква до м'якості.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Далі заливається вода до рівня трохи вище готової засмажкою і доводиться до кипіння з додаванням солі за смаком. Заготовлюється рис, як було описано в інструкції.

Його слід кинути в казан, вирівняти і додати потрібні спеції. Долити води за рівнем від рису до половини першої фаланги пальця. Вода знову доводиться до кипіння. Як тільки вона википе, котел залишається на маленькому вогні для томління.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, желейний торт "фруктовий": рецепт легкого десерту з апельсинів, бананів і ананасів.

Як повідомляв "Знай.ua", ведуча Тетяна Литвинова поділилася рецептом домашнього вершкового масла: ніяких консервантів і шкоди.

Знай.ua писав, Костянтин Грубич знайшов "ліки" від важкої хвороби: секрети угорського бограча, який зміцнює імунітет.