Дуже смачне та корисне варення з інжиру вариться швидко і легко. Тут не потрібно застосовувати складні технології приготування, досить правильно підготувати сироп і сам інжир. Плоди інжиру корисні для серцево-судинної системи. Зокрема, вони містять калій, який сприяє розширенню кровоносних судин. Тому це екзотичне варення є ще й корисним десертом.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • інжир 1,5 кг
  • цукор 1 кг
  • вода 50 мл (воду не обов'язково)
  • лимонна кислота на кінчику ножа

Інжир, фото: кадр з відео
Інжир, фото: кадр з відео

Варення з інжиру, фото: кадр з відео
Варення з інжиру, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Приготування:

Інжир помити, зрізати тверді хвостики, засипати цукром, водою 70 мл і поставити одразу на повільний вогонь не перемішуючи! Коли цукор повністю розчиниться зняти пінку, і варити протягом 20 хвилин. Потім знімаємо з вогню, даємо повністю охолонути.

Після повного охолодження знову ставимо на вогонь, а коли закипить знову варимо 20 хвилин. Загалом варимо 3 рази по 20 хвилин після закипання. В останній раз додати лимонну кислоту на кінчику ножа і ще варити 20 хвилин. Готове варення розлити у стерилізовані банки і закрити.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин. У сезон кабачків ця страва, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий та з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні