В'ялені помідори - закуска родом із Середземномор'я. Строго кажучи, приготувати їх в домашніх умовах в наших широтах неможливо - сонце не те. Але господині успішно роблять в своїх духовках, електросушарках і мікрохвильовках сухі і запечені в'ялені помідори.

Смачним рецептом поділились в мережі.

В'ялені помідори

Інгредієнти⠀
✔️3 кг сливовидних томатів
✔️6 чайних ложок цукру
✔️3 чайні ложки солі
✔️3 чайні ложки сушених італійських або прованських трав
✔️масло оливкове (можна і звичайне рослинне) - 300 мл.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Приготування

Помідори миємо, добре обсушуємо рушником, розрізаємо навпіл і виймаємо всю серцевину.

Половинки помідорів викладаємо на деко, застелене пергаментом (з цієї кількості помідорів виходить 2 дека).

Готуємо посипання, змішавши сіль, цукор, трави. Розподіляємо його по помідорах. І відправляємо томати в холодну духовку.

Спочатку включаємо духовку на 150 градусів, через 15-20 хвилин зменшуємо до 100 градусів. І в'ялимо 6-7 годин.

Час залежить від потужності вашої духовки. Дивіться за станом томатів: вони повинні залишатися м'якими, але на вигляд зовсім плоскими.

ВАЖЛИВО! ️ духовка повинна залишатися трохи відчиненою. Можна, наприклад, вставити ложку між дверцятами і духовкою - через невелику щілинку виходитиме пара.

Після того, як томати зав'ялились, викладаємо їх в банки та заливаємо гарячою, але не кип'яченою олією.

Щоб томати добре зберігалися, баночки потрібно простерилізувати. На дно каструлі кладемо серветку або рушник, ставимо банки (вже з томатами і олією), накриваємо кришками, але не закручуємо їх.

Наливаємо воду приблизно до середини банок, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кип'ятимо близько 10 хвилин.

Дістаємо банки, закриваємо щільно кришками, перевертаємо кришкою вниз і прибираємо на зберігання в темне місце.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ваші рідні не зможуть відірватися від цієї смакоти: швидкий рецепт закуски з баклажанів.

Як повідомляв портал Знай.ua, заготовки помідорів на зиму без консервації, для борщу, салатів і соусів.

Також Знай.ua писав про рецепт золотистої перловки з овочами