Страви з дитинства є одними з найбільш пам'ятних. А які ж спогади без бабусиного борщу, який майстерно доповнювався фірмовими булочками з часничкою заправкою. У селі їх називали - балабушки. І роблять їх з дріжджового тіста на воді, молоці або сироватці.

Читайте Знай в Google News!

Щоб прискорити процес, слід брати сухі дріжджі. Однак якщо ви віддаєте перевагу пресовані, спочатку слід зробити опару. Для цього дріжджі і цукор розчиняються в рідині, потім додаються кілька ложок борошна із загальної маси, суміш розмішується, після чого повинна настоятися протягом 10-15 хвилин. В результаті повинна утворитися шапочка, куди згодом і відправляється залишилася борошно і сіль.

З інгредієнтів для приготування нам знадобиться: 250 мілілітрів молочної сироватки, півтори чайної ложки солі і стільки ж дріжджів, столова ложка цукру, 500 грам пшеничного борошна, 6 ст. л. олії, 2 зубчики часнику, 4 ст. ложки води і пучок зелені.

Рецепт балабушок, скріншот: Youtube
Рецепт балабушок, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Приготування слід почати зі змішування теплої сироватки з чайною ложкою солі і цукру. Порційно додається просіяне борошно і дріжджі і потім замішується тісто, проте тесту може знадобитися або трохи менше, або більше.

Після того, як тісто почне тримати форму, вливаються дві столові ложки соняшникової олії і втручаються в тісто, яке згодом має стати м'яким і трохи липнучим до рук. Миска змащується невеликою кількістю соняшникової олії і в неї поміщається тісто. Тару необхідно накрити плівкою або рушником, щоб тісто настоялося 40 хвилин.

Його ще раз доведеться обмять після закінчення цього часу і знову залишити, тільки вже хвилин на 15. Частина тесту далі повинна бути сформована в ковбасу і розрізана на шматочки. Деко змащується масло або застеляється пергаментним папером, куди викладаються так звані балабушки, яким необхідно 10 хвилин, щоб підійти.

Випікання відбувається протягом 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Приготування часникової заправки досить просте, вам слід до 4 столових ложок соняшникової олії додати подрібнену зелень, сіль і видавити часник. Інгредієнти перемішати і додавати заправку на балабушки лише після того, як ви поллєте гарячі булочки окропом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кефірне тісто без дріжджів: кайфовий рецепт, який повинен бути у кожної господині.

Як повідомляв "Знай.ua", огірки, мариновані з морквою: незвичайна консервація на закуски і гарніри.

Знай.ua писав, рецепт зручної заправки - з нею можна готувати супи, борщі, м'ясо, рибу.