Однією з головних закусок на столі є домашня оселедець на скибочці чорного хліба, яку ще можна приправити цибулькою. Цей рецепт досить простий, що не заважає рибці вийти неймовірно смачною.

Читайте Знай в Google News!

Для приготування береться свіжоморожена оселедець, яку необхідно очистити і засолити в банку разом з овочами. А для додання рибі неповторного смаку, додаються часточки лимона. Інгредієнти розраховані на ємність об'ємом 1 л.Вам знадобляться дві оселедця, одна морква і стільки ж лимона, 2 одиниці цибулі. Також 5-6 лаврових листочків, за смаком додається чорний мелений перець, а також 3-4 чайні ложки солі і 5-6 ч.л. цукру.

Оселедець з морквою в банку, скріншот: Youtube
Оселедець з морквою в банку, скріншот: Youtube

Дощечку слід замотати в целофановий пакет, після чого відокремити голову від оселедця, Очистити тушу від нутрощів і кісток, і зняти шкірку. Отримане філе потрібно нарізати на шматочки. Морква очищається і натирається на крупній тертці, цибуля і великий лимон — нарізаються кружечками.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Береться банку і на її дно викладається жменю моркви і 3-4 кружечка цибулі. Все це посипається перцем, сіллю і чайною ложкою цукру. Наступним шаром додаються 2 лаврових листки і щільно укладається шар оселедця, яку необхідно посолити (приблизно 0,5 чайної ложки).

Риба накривається трьома скибочками лимона, шари згодом повторюються, починаючи з моркви. Вміст злегка утрамбовується і зверху накривається лимоном. Банку закривається капроновою кришкою і відправляється в холодильник дня на 3-4. Однак слід періодично перевертати банку, що дозволить соку рівномірно розподілитися по всіх верствах.

Перед подачею оселедець обов'язково повинна бути полита рослинним маслом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, феєрична закуска з баклажанів: елементарно, недорого, гостренько.

Як повідомляв "Знай.ua", млинці зі смаком піци: 15 хвилин біля плити і ви забудете дорогу в фаст-фуд.

Знай.ua писав, гриби в гострому соусі "Чилі": пікантна заготівля на зиму.