Ціни на алкоголь стрімко зростають, як і ціни на інші продукти. Але іноді так хочеться розслабитися за пляшкою сидру під хороший матч або чудову мелодраму (залежить від ваших уподобань).

Спеціально для таких моментів ми знайшли для вас рецепт домашнього яблучного сидру, щоб вам не довелося бігати в магазин, витрачати гроші і час. Смачний напій завжди буде під рукою і ви навіть зможете порадувати ваших друзів таким унікальним сидром з ваших рук.

Урожай яблук, фото: nova.te
Урожай яблук, фото: nova.te

Все, що вам знадобиться - це яблука і цукор. Так, так елементатно і бюджетно.

Яблука повинні бути зібрані з дерева, не мити, а протерти сухою ганчіркою і дати їм полежати 2-3 дні в теплому приміщенні.

Популярні новини зараз

Катя Осадча вийшла в легкому халатику на вулицю взимку: "За ялинкою не сумую"

Відкинутий Златою Огнєвіч Максим Тарапата знайшов розраду в обіймах кучерявої красуні :"Я балдію"

Нехай плацкарт їм буде пухом: поїзд "Укрзалізниці" розвалився на ходу, пасажирам довелося ловити полиці і сумки

"Холостячка" Злата Огнєвіч розсекретила нове щастя, але їй не повірили, як і Ксенії Мішинiй: "Скільки женихів ..а що з Дімою?"

Показати ще

Видалити хвостики, подрібнити в м'ясорубці. Помістити в чисті бутлі, заповнюючи на 2/3 обсягу. Тобто в 3-х літровий бутель поміститься, приблизно 2,5 кг яблучної "каші".

Додати 200 гр. цукру на кожні 2,5 кг яблук, зав'язати марлею і поставте в тепле місце на 3-4 дні, до появи запаху бродіння. Не забувайте щодня перемішувати вміст банки! Потім віджати весь сік.

Яблучний сидр, скріншот з відео
Яблучний сидр, скріншот з відео

Вимиті банки обдати окропом, перелити в них сік, спробувати на цукор, якщо потрібно, то можна додати ще по 100 гр. на банку і поставити водяний затвор. Банки будуть стояти з бродячим майбутнім сидром в темному теплому місці від 3 тижнів до півтора місяців, до повного припинення бродіння.

Після цього акуратно процідити сидр через 4 шари марлі, розлити по пляшках, щільно закупорити і покласти на дозрівання в прохолодне місце на 3 місяці.

Нагадаємо, що з капусти можна приготувати не тільки котлети, але і ароматне варення. З батоном зайде на "ура".

Раніше ми ділилися рецептом оладок з пекінської капусти за копійки.