У холодну пору року зазвичай починається сезон глінтвейну. Його починають продавати практично в будь-якому кафе або ж просто серед вулиці. Однак, цей напій з легкістю і без особливих витрат можна приготувати вдома на власній кухні.

Рецептом ароматного глінтвейну на своїй сторінці в ТікТок поділився Валерій Пономарь.
Інгредієнти:
  • апельсин - 1 шт
  • гвоздика - 10 шт
  • лимон - 1 шт
  • червоне солодке вино - 750 мл
  • чорний чай - 200 мл
  • паличка кориці
  • карданом - 5 шт
  • скибка імбиру
  • щіпка мускатного горіха
  • мандарин - 1 шт
Спосіб приготування:

Рецепт глінтвейну, скріншот
Рецепт глінтвейну, скріншот

В одну скибку апельсина протикаємо 10 гвоздик, потім зрізаємо цедру з апельсина і лимона.

Рецепт глінтвейну, скріншот
Рецепт глінтвейну, скріншот

Вливаємо в каструлю червоне вино і чорний чай. Додаємо до нього апельсин з гвоздикою, цедру лимона і цедру апельсина, а також корицю і кардамон.

Рецепт глінтвейну, скріншот
Рецепт глінтвейну, скріншот

Також до вина потрібно покласти апельсин, який залишився, мандарин і скибку імбиру.
Для прямного смаку додаємо дрібку мускатного горіха. Все це потрібно томити приблизно 15 хвилин при температурі 70-80 градусів.

Рецепт глінтвейну, скріншот
Рецепт глінтвейну, скріншот

Готовий напій можна розлити по бакалам, прикрасивши скибкою апельсина.