Рецепт французької картоплі гратен, яка підійде до кожного столу. Детальний алгоритм виготовлення описав телеграм-портал Рецепти Щодня.

Гратен - запіканка з картоплі у тягучому сирному соусі. Ця страва приваблює золотистою хрусткою скоринкою зверху і ніжністю всередині.

Гратен. Фото: Смачні та прості рецепти

Для приготування найкраще підійде жовта картопля з тонкою шкіркою, яку немає необхідності чистити, і яка буде тримати форму.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
У Раді ухвалили закон про нові виплати чиновникам: до 800 тисяч особам з інвалідністю, а 1 млн - у разі загибелі "Сопля зелена, зараз об*сцю тебе": російський вчитель поставив учня на коліна і знущався через погану поведінку Важкі випробування, а потім перемога: астролог розповів про складні часи для українців Ольга Сумська знищила Фаріон, яка звинуватила маріупольців у знищенні свого міста: "Людина має відповідати"
Показати ще
  • Картопля – 8 шт.;
  • Вершкове масло - 40 г;
  • Мука - 3 ст.л.;
  • Вершки (20%) - 200 мл.;
  • Сир – 100 г.;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Зрост. олія - ​​для жакри;

Алгоритм приготування

  1. Картоплю нарізаємо на тонкі слайси. Цибуля на дрібний кубик, часник так само.
  2. Картоплю викладаємо на лист вертикально, гармошкою. Забираємо убік.
    На олії обсмажуємо до м'якості цибулю, закидаємо часник. Через пару хвилин вершкове масло. Насипаємо борошно.
  3. Через 3 хвилини, поступово наливаємо, постійно помішуючи, молоко. Солимо, перчимо, додаємо чебрець, вершки. Доводимо до загусання.
  4. Картоплю солимо, заливаємо соусом. Зверху посипаємо чебрецем і сиром.
  5. Відправляємо до духовки при 180 гр. на 50 хв.

Гратен. Фото: еда.ru
Гратен. Фото: еда.ru
Гратен. Фото: еда.ru

Нагадаємо, як запекти ароматну курочку у фользі: ідеальна вечеря, яку оцінять усі.

Раніше ми повідомляли, що з цим ваш борщ буде ідеальним: що можна додати до страви, щоб вона здивувала всіх.

Також не зайвим буде знання того, як швидко приготувати бісквіт: найпростіший рецепт, з яким тісто завжди вдається.