Компанія Facebook скоро запустить проект, який зможе забезпечити доступом до інтернету, який буде передавати дані лазером.

У рамках ініціативи Internet.org, завершилася розробка спеціального дрона, який навіть найважкодоступніші місця на планеті зроблять з доступом до всесвітньої павутини. Про це повідомляє toneto.net.

Незвичайний дрон назвали Aquila. Машина отримує енергію від сонячних батарей, а важить менше автомобіля. При цьому додають розробники, розмах крил дрона майже такий, як і в лайнера Boeing-737.

Цікаво, що Aquila може залишатися в повітрі протягом декількох місяців.

Читайте также: Во Франции товары доставляют дронами

Популярные статьи сейчас
"Иди в Украину, ты, бл**ь, служи": разъяренные украинцы набросились на работников паспортного стола в Польше Оставят голыми и босыми: коммунальщики пообещали "не радужную перспективу" всем должникам ТЦК ждет коллапс: сроки поставили в тупик РФ может отложить наступление из-за неожиданных обстоятельств
Показать еще

Як говорять у компанії Facebook, їм вдалося вдосконалити високу швидкість передачі даних з дрона на поверхню за допомогою лазерів. Зараз там вдалося досягти швидкості передачі даних в 10 гігабіт на секунду, та розробники говорять, що це тільки початок і вони будуть вдосконалювати дрон.