У Палаті представників Конгресу США представлено проект закону, який передбачає розширення оборонної допомоги і надання Україні статусу головного військово-політичного союзника США.

Політолог Антон Візковський прокоментував для ІНФОРМАТОРа зазначене рішення Конгресу США.

“Це дійсно важлива подія для національної безпеки та України в цілому. Оскільки Америка сприяє тому, щоб наша країна змогла утримувати небезпечного і потужного ворога – Росію. Будемо сподіватися, що Конгрес США прийме правильне рішення, оскільки ми чекали цілих 2 роки на розгляд питання про надання Україні статусу військово-політичного союзника США. Можемо згадати, що ще в 2017 році за ініціативою Олега Ляшка Верховна Рада України ухвалила Звернення до Конгресу США щодо безпекових гарантій. В цьому Зверненні передбачалось надання Україні статусу союзника США без перебування в НАТО”, – коментує Антон Візковський.

Олег Ляшко
Олег Ляшко

Він додає, що Олег Ляшко продемонстрував чіткість, послідовність позицій та розуміння важливості міжнародних відносин між США та Україною.

Популярные статьи сейчас
Абоненты взбунтовались против "Киевстара": не хотят доплачивать за гигабайты, которыми не пользуются "Нафтогаз" дал 9 дней: что нужно сделать даже если газ не потребляете Готовьте кошельки: украинцам через считанные дни повысят тарифы на коммуналку, что подорожает Изменение цены на электроэнергию: в НКРЭКУ сделали заявление для потребителей
Показать еще

“На той час він був єдиний, хто рішуче намагався закріпити своє стратегічне бачення відносин з США на законодавчому рівні. Також він був першим, хто заявив, що Україна має стати військово-політичним союзником США. І йому це вдалося. У Конгресі США почули Ляшка. Це підтверджує той факт, що боротьба за інтереси країни обов’язково закінчиться перемогою”, – говорит Візковський.