Їхня депутатська пісня стара й нова, починається знову.
От лишень перестали нові й надто оптимістичні депутати попереднього скликання мужньо і принципово боротися за свої гідні зарплати і власну депутатську недоторканість, як ще новіші депутати нинішнього скликання розпочала запеклу боротьбу за вже свої гідні зарплати і премії та власну депутатську недоторканість?!
Найрозумніші з найновіших навіть слово мудре знайшли для виправдання; мовляв ми ж не за збереження депутатської недоторканності , ми - за збереження індемнітету.
Оскільки абсолютна більшість нових конституційне право не вивчала, то в 100 раз поясню, що ледь не 10 спроба скасувати абсолюний депутатський імунітет жодним чином не стосується депутатського індемнітету , який зберігається!
Адже у всіх законопроектах і нинішньому, який зобов'язана у відповідності до Регламенту й далі розглядати вже ВР нового скликання індемнітет гарантовано абзацом 2 статті 80:
Народні депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах...
Пропонується виключити лише абзац 3 цієї статті:
Народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи арештовані.
Отож, чекаємо на виконання обіцянки щодо скасування депутатської недоторканності, а збережений індемнітет залишається Вам у допомогу!