В "Донбасенерго" також вважають, що зростання неплатежів за електроенергію буде мати негативні наслідки

Високий рівень нерозрахунків населення та інших споживачів електроенергії в період карантинних заходів може призвести до дефіциту коштів по ланцюгу від постачальників до генеруючих компаній, як наслідок генерація не матиме коштів для купівлі палива, проведення ремонтів, здійснення виплат персоналу, що в результаті може вести до колапсу в енергетичній галузі. Про це заявив комерційний директор ПАО "Донбасенерго" Олег Ларіонов, передає РБК-Україна.

"Першими цей удар відчують постачальники універсальних послуг та постачальник "останньої надії", потім - безпосередньо виробники електроенергії, які недоотримуватимуть кошти за товарну продукцію, отже, не зможуть здійснювати закупівлю палива, проводити ремонтні програми, розраховуватись з кредиторами та персоналом. Високий рівень несплати за електроенергію може призвести до колапсу у вітчизняній енергетиці та економіки країни в цілому", - зазначили в компанії.

В "Донбасенерго" також вважають, що зростання неплатежів за електроенергію буде мати негативні наслідки як для електроенергетики, так і для суміжних галузей - вуглевидобувної, залізниці та ін.

За словами Ларіонова, дії уряду та парламенту в період карантину повинні бути направлені не тільки на стримання розповсюдження коронавірусної інфекції, але й на підтримку базових галузей промисловості, в тому числі внаслідок цільового бюджетного підтримання незахищених верств населення та стратегічних підприємств.

Популярные статьи сейчас
Хватит на продукты и даже коммуналку: ПриватБанк начислит клиентам по 2500 грн кэшбека Клиенты Monobank остаются без денег: доступ к счету закрывают без предупреждения Не выедет заграницу никто: в Миграционной службе призвали украинцев к проверкам Вам понадобится магнит: проверьте монеты в кошельке – некоторые могут принести 35 000 гривен
Показать еще

"На нашу думку, рішення, що дозволяють не сплачувати за спожиту електроенергію, взагалі неприпустимі, особливо в цей важкий для країни час", - додали в компанії.