Сьогодні під стінами НБУ пройшла масова акція протесту. Понад 1000 громадських активістів вимагали відставки «корумпованого керівництва» ПриватБанку.

Про це повідомляє виданн "Акценти". За словами протестувальників, злочинні дії теперішнього керівництва банку можуть спричинити державі збитків щонайменше у 60 млрд грн.

Як розповіли мітингувальники, від самого початку «націоналізації» ПриватБанку, навколо нього не вщухають скандали. Вимагання багатомільйнних відкатів, призначення керівництвом банку собі додаткових премій (за рахунок українців), крадіжка коштів з особистих рахунків громадян, пряма участі у підкупі виборців та постійне «відмивання» коштів – ось далеко неповний список корупційних оборудок у Приваті лише за 2019 рік.

«Як відомо, риби гниє з голови. Тож усі оборудки відбуваються безпосередньо за прямої участі голови правління ПриватБанку Петра Крумханзла та його команди», – заявив Павло, громадський діяч та учасник мітингу. За словами активіста, новий очільник Привату мав неодноразові зустрічі за кордоном попереднім керівництвом банку. Тож цілком ймовірно всі багатомільйонні махінації тепер курує саме воно.

Популярные статьи сейчас
"Нафтогаз" дал 9 дней: что нужно сделать даже если газ не потребляете Долгов не обобраться, если забудете об этом: украинцам напомнили о важной процедуре Готовьте документы: "Укрпочта" начинает выплаты до 3 тысяч гривен Новая смертельная болезнь набирает обороты - "корона" помогла ей обойти иммунитет
Показать еще

Як повідомили учасники мітингу, відверто злочинні дії команди Петра Крумханзла можуть спричинити державі збитків щонайменше у 60 млрд грн, або стануть причиною «соціального вибуху», до якого призведе реструктуризація і продаж кредиторської заборгованості ПриватБанку.

Як вдалося з’ясувати, під час формування бюджету-2019, керівництвом Приват банку закладені у багато разів завищені витрати. Це зроблено з метою «відмити» надвеликі кошти, які «осядуть» на закордонних рахунках очільників банку та олігархату. Крім цього витратна частина бюджету містить такі позиції, як оновлення автопарку для керівництва «Приватбанку» на суму понад 100 млн.грн; зростання витрат на маркетинг і рекламу в 3 рази; закупівлю нового комп'ютерного обладнання та ІТ тощо. Окремі витрати у поточному році для Привату зросли аж у п’ять разів.

Громадські активісти обурені відвертим нахабством на навіть зухвалістю керівництва ПриватБанку, з якими вони відмивають чималі кошти через підставні фірми. При цьому мають місце відверто кримінальні схеми виводу грошей у офшори. Схоже, команда Петра Крумханзла має впливових захисників у владних ешелонах, або сподівається оперативно втекти в одну з тих країн, куди стікаються украдені гроші.