Перша відповідь є цілком природньою: кожен прагне для своєї дитини найкращого. Сучасні батьки школярів самі отримали середню освіту в державних школах, і хоча в обговореннях питань шкільних інновацій у соціальних мережах можна почути непоодинокі схвалення змісту програм та структури розкладу у тих школах, не секрет, що мало в кого в пам’яті відсутні спогади про недоліки шкільного життя, які безпосередньо вплинули на сьогоднішнє ставлення до цього питання. Бажаючи захистити свою дитину від проблем, з якими довелось зіткнутися самим, сучасні батьки звертають свій погляд на приватні школи.

Про це пише Політека.

Не менш важливою причиною є також орієнтованість батьків на майбутнє. Будучи зануреними у вир сучасного життя, вони відчувають дисонанс між знаннями та навичками, сформованими під час навчання у державних школах, та вимогами, які висуває перед людиною ХХІ ст. Тож бажання підготувати свою дитину до дорослого життя у руслі інноваційних змін також можна назвати природнім.

Але чи залишається бажання батьків дати дитині кращу освіту та забезпечити компетентностями, важливими для завтрашнього дня, романтичною ілюзію? Чи відповідає їхнім очікуванням приватна освіта? Перевірити це цілком об’єктивно дозволяє занурення у життя приватних шкіл, зокрема, на прикладі технологічного ліцею «Ліко».

Усі плюси приватної школи можна об’єднати однією ідею : тут все заради дитини. Звичайно, ця теза не нова і лежить в основі будь-якої освіти. Але у той час, як зміни в державній школі наштовхуються на величезну кількість підводних каменів, приватна школа в змозі надати інноваціям правильне русло.

Популярные статьи сейчас
Пенсионерам выдадут сертификаты на 400 гривен Украина может погрузиться в темноту: энергетики заговорили о блекауте Абоненты взбунтовались против "Киевстара": не хотят доплачивать за гигабайты, которыми не пользуются Заплатите от 17 000 до 51 000 грн: украинцев предупредили о штрафах с 1 апреля
Показать еще

Починаючи з облаштування шкільного простору, в якому зручно в усіх смислах жити, хочеться перебувати, та закінчуючи постійним розвитком / саморозвитком вчителів приватна школа в усьому орієнтується на забезпечення дитині щасливого життя. А це означає співпрацю не лише в середині команди вчителів, а й між батьками, педагогами, учнями. Єдність цінностей, покладена в основу життя приватної школи, вимагає неабияких зусиль від усіх дорослих, але важливість ідеї варта засобів, адже формуючи навчальний процес та позаурочну діяльність школи педагоги та батьки змінюються самі, досягається порозуміння поколінь.

Вчителі приватної школи мають можливість приділити кожній дитині більше уваги, бути ближчими до неї. Це впливає як на навчання, так і на самопочуття учнів. Орієнтація на золотий стандарт уроку, передові тенденції освіти у різних країнах забезпечує постійний пошук таких методів навчання, які акцентують мотивацію учнів, відповідальне ставлення до навчання ( як модус відповідальність за власне «Я»), зацікавленість усім, що відбувається в школі. Завдяки цьому діти беруть участь у міжнародних олімпіадах з різних предметів як, наприклад, в Міжнародних олімпіадах з математики в Гонконзі та Анталії, де здобувають свої перші такі важливі перемоги. Та у міжнародних змаганнях з робототехніки, читців поезії, театральних виступів, спорту.

Чи не найважливішим плюсом приватної школи є стрімкий рух у перед: постійне оновлення усіх складових шкільного життя заради віднайдення найбільш дієвих механізмів для конструктивного та щасливого навчання.