Покупатель магазина техники Comfy Марко Мельник рассказал в Facebook интересный случай. Продавец-консультант отказался общаться с клиентом на украинском языке, объясняя это тем, что ему так "больше нравится".

"Не хочу зображувати з себе «мовного» націоналіста, або як кажуть в козацькому місті Одесі «мовнюка», але тут, панове, явні ознаки форменого ідіотизму.

Передмістя Києва, крамниця електроніки Comfy. Купую мишку. Кличу консультанта, прошу консультацію. І він починає триндіти загальними фразами без жодного розуміння відмінностей пристрою за 200 і за 1200 гривень, та ще і такою нерозбірливою і малограмотною російською, що ловлю себе на думці — зрозуміти сенс вкрай складно.

Кажу: консультуйте, будь ласка, українською.

Він: мне по-русски больше нравится.
І ухмиляється.

Популярные статьи сейчас
Гороскоп на неделю 18-24 марта для всех знаков Зодиака: легкий путь Скорпионов, отказ Тельцов и трудности Рыб Не выедет заграницу никто: в Миграционной службе призвали украинцев к проверкам Кого не мобилизуют в армию: список профессий Собрал доллары на "черный день" - получи штраф: в Украине изменились правила хранения валюты
Показать еще

Я: а я вас попросив мене обслуговувати українською, так більше подобається мені.

Він: не вижу разницьі. Есть какая-то разница?

Зітхаю: ви шо не зрозуміли? Українською. Різниця є.

Він просто тупо розвертається і йде. Витрачаю 15 хвилин щоб прочитати специфікації кожного приладу, обираю потрібний. Іду до директора магазину. Пояснюю ситуацію, що консультант просто здриснув і не став обслуговувати клієнта. Сачкує, до того ж своїх посадових обов'язків і законів, на підставі яких працює, не знає.

магазин Comfy, скриншот: Facebook

І тут найцікавіше:

Директор: у нас на магазине всего один человек по-украински говорит. Он очень занят и не может всех обслужить.

Оглядаюсь. Крамницею вештається з десяток працівників.

Кажу: ви що, пожартували? Тут будь-яка адекватна людина зі шкільною освітою нормально розмовляє українською. Ви так від роботи косите? Чи законів не знаєте? Скаргу на ім'я директора мережі хочете?

І тут директор крамниці переходить на прекрасну і чисту українську мову, каже:

Вибачте, ми розберемося із ситуацією, що склалась. Перепрошую за незручності. Гарного Вам дня і на все добре. Ще раз пробачте.

Касир, яка хвилину тому так само зображувала русскагаварящую, почувши нашу розмову, переходить на не таку чисту, але без того не менш гарну українську, я все ж купую мишку (бо терміново треба) і йду".

Не хочу зображувати з себе «мовного» націоналіста, або як кажуть в козацькому місті Одесі «мовнюка», але тут, панове,...

Geplaatst door Marko Melnyk op Woensdag 13 november 2019

Напомним, как АТБ и Сильпо кормят украинцев просрочкой.

Как сообщал портал Знай.ua, популярный супермаркет "накормил" покупателя мукой с червями.

Также портал Знай.ua писал, что интернет-магазин Rozetka остановит бизнес из-за закона Зеленского.