Clutch повідомляє: дзвін келихів, лопающиеся бульбашки, божественний аромат і непідробний смак свята. Це все він, легендарний напій.
Шампанське вино – найромантичніше і урочисте вино в світі. Тому навколо нього багато таємниць, міфів і помилкових суджень.
Міф 1: Постріл пробки
Шампанське прийнято відкривати з шумом і піною. Насправді, відкривати шампанське слід дуже акуратно, однією рукою нахиляючи пляшку на 45 градусів, а другою притримуючи пробку. Димок і легкий хлопок при відкритті пляшки підтверджує високу якість напою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Міф 2: Шампанське, ігристе вино – різні напої
Існує думка, що ігристі вина не мають ніякого відношення до шампанського. Тут є трохи правди. "Шампанським" називаються лише ті вина, при виготовленні яких дотримуються класичних технологій виробництва, шампанізації в пляшці, використовують тільки 3 дозволених законом сорти винограду, вирощеного в межах чітко обумовлених меж на території французької провінції Шампань. Там же відбувається винификация. Довгий час ігристі вина, які були зроблені класичним методом шампанізації в пляшці, носили назву «шампанське». А потім провінція Шампань заявила про свій унікальний право на дану назву. Таким чином, ігристе вино, шампанське це один і той же напій. Відмінності тільки в географії їх виготовлення.
Міф 3: Крижане шампанське
Перед вживанням шампанське потрібно сильно охолодити. Насправді його треба подавати охолодженим до потрібної температури. Оптимальна температура 9-12 градусів. При більш сильному охолодженні шампанського пропадають смак і аромат.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", виступ українських запроданок в Росії розлютило мережа