Рахункова палата України закінчила аудит Державного підприємства "Украерорух".

Його результати свідчать про кричущі порушення з боку керівництва ДП на сотні мільйонів гривень. Про це розповів голова фракції “Блок Петра Порошенко” у Верховній Раді Артур Герасимов, передає УНН.

"Результати аудиту були оприлюднені на засіданні Рахункової палати, 28 серпня. У присутності народних депутатів України та представників профільного міністерства. Детальний звіт з’явиться на сайті Рахункової палати найближчим часом. Можу сказати одне – результати аудиту підтвердили весь цинізм крадіжки понад 400 млн грн державних грошей керівництвом ДП. Ці гроші виводилися на “Платинум Банк” 30 грудня 2016 року, на початку січня 2017 року, тобто за лічені дні до моменту, коли НБУ визнав цей банк неплатоспроможним", – розповів нардеп.

Причому все це робилося з грубим порушенням вказівок та інструкцій Національного банку України, Міністерства фінансів і Міністерства інфраструктури.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На засіданні Рахункової палати був присутній директор "Украероруху" Дмитро Бабейчук, додав Герасимов.

"Він не дав чіткої відповіді на жодне поставлене аудиторами питання. Тому, не дивно, що звіт Рахункової палати схвалили одноголосно", – додав нардеп.

Герасимов нагадав, що правоохоронці зацікавилися "Украерорухом" ще в 2017 році.

"На жаль, в НАБУ не вважали суттєвою вкрадену суму в 404 млн грн державних грошей. А як інакше можна пояснити той факт, що майже за рік НАБУ нічого не знайшло. А нова Рахункова палата лише за три місяці розкопала все (і це без спецпідрозділів, без прослушки, без “агентів”). Моя позиція в даній ситуація проста: Бабейчук повинен повернути державні гроші і відповісти за скоєне перед законом", – резюмував нардеп.

Нагадаємо, про початок аудиту ДП "Украерорух" Рахунковою палатою було заявлено на початку травня поточного року.

Також нагадаємо, що різні звинувачення щодо грошових махінацій в “Украерорусі” на адресу чинного керівництва ДП звучать вже не вперше. Зокрема, за фактом виведення з рахунків підприємства понад 400 млн грн в збанкрутілий “Платинум Банк” вже відкрито три кримінальні провадження.

Також нагадаємо, що в "Украерорусі" вже більше півроку триває управлінська криза.

Колектив підприємства вимагає відставки чинного керівництва, проте в профільному міністерстві інфраструктури доводи і вимоги працівників не чують.