Українські прикордонники у Херсонській області зафіксували високий рівень забруднення з території окупованого Криму.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби.

За повідомленнями прикордонників стало відомо, що протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону, на админгранице з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу "Титан".

Зокрема, неподалік від КПВВ "Чаплинка" військовослужбовці зафіксували наявність токсичних речовин у повітрі. Зараз прикордонники повідомили про забруднення органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи та евакуювали персонал з небезпечних місць.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Роботу заводу "Титан" вирішили зупинити на два тижні. Таке рішення прийняв так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов.

"Сьогодні вночі ... вперше гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду перевищила норму. Ми вранці провели нараду", - сказав він.

"Прийнято рішення всіх дітей міста Армянська шкільного і дошкільного віку, дошкільного - з мамами ... відправити відпочивати в наші кримські санаторії. Все буде за рахунок держави", - додав Аксьонов і оголосив канікули на два тижні.

За його словами, підстав для введення режиму надзвичайної ситуації в Армянську немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Державної прикордонної служби України на КПВВ "Новотроїцьке" завдяки службовій собаці був виявлений автомобіль з хитрим схованкою, в якому зберігалося два десятки пляшок півторалітрових пляшок з сіро-зеленої "травичкою".

Варто нагадати, що на тимчасово окупованих територіях Донбасу прикордонники на контрольному пункті в'їзду-виїзду затримали бойовика під час перевірки громадян.

У повідомленні прес-центру українських прикордонників говориться, що 30-річний мешканець населеного пункту "Станиця Луганська" мав пряме відношення до незаконних формувань, зокрема, діяв у складі так званої "народної міліції".

Нагадаємо, зрадниця Лоліта заспівала окупантам у Криму українською.

Як повідомляв Знай.uа, охоронець-сепаратист поглумився над українським прикордонником.

Знай.uа писав, у Маріуполі через меню українською скалічили прикордонників.