Для початку давайте ми розповімо вам, що ж таке квиток з відкритою датою. Іноді трапляється так, що ви запланували кудись подорож, але з точною датою визначитися не змогли. Саме для таких випадків багато авіакомпаній створили квитки з відкритою датою.

Тобто, ви купуєте квиток, але без точних дат, у графі TIME прописано OPEN. Але, коли ви все-таки визначилися з датою, потрібно обов'язково повідомити авіакомпанію, а не просто їхати в аеропорт.

До речі, важливо знати, що подібний квиток завжди має "термін придатності" від місяця до року.

Як купити квиток з відкритою датою

Далеко не всі авіакомпанії дають своїм пасажирам придбати квитки з відкритою датою, тому про це потрібно дізнаватися заздалегідь за телефоном служби підтримки, або на офіційному сайті.

Авіаквиток

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще


Крім цього, є можливість купити такий квиток на спеціальних сайтах з продажу квитків онлайн. Вам потрібно лише вибрати, що ви цікавитеся квитками з відкритою датою і ви отримаєте список від усіх можливих авіакомпаній.

Що потрібно для покупки

Насправді вам не потрібно вказувати набагато більше інформації, ніж при купівлі звичайних авіаквитків.

  • Ваші контакти (телефон та електронну пошту).
  • Кількість потрібних квитків (у деяких авіакомпаніях вона необмежена).
  • Вік пасажирів (кількість дітей і дорослих).
  • Також точний вік кожної дитини.
  • Напрямок перельоту.
  • Приблизні дати вильоту та повернення.

Якщо ви будете писати електронний лист, то обов'язково вкажіть, що вам потрібно саме квитки з відкритою датою.

Термін дії відкритих авіаквитків

У кожної авіакомпанії свої терміни дії відкритих авіаквитків. Мінімальний – місяць, максимальний – рік. Але є один дуже важливий нюанс.

Якщо ж, наприклад, "термін придатності" вашого авіаквитка підходить до кінця 12 грудня 2018 року, ви попередили авіакомпанію, що збираєтеся летіти 10-го числа, а вільних місць не виявиться, то вам продовжать дію квитка до наступного рейсу з вільними місцями.