Страшне захворювання, яке часто призводить до загибелі пацієнта, різко активізувалося в Закарпатській області. У селі Порошково Перечинського району медики зафіксували спалах менінгококової інфекції. Аби убезпечити ще не заражених, місцеву школу вирішили закрити.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Перечинської районної державної адміністрації.

На лікарняних ліжках із симптомами менінгіту вже опинилися 11 місцевих жителів, у 9 лікарі підтвердили діагноз. Все він зараз знаходяться у відділенні обласної інфекційної лікарні.

"Тому комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації вирішила: карантин триватиме до 7 вересня включно", - підкреслюють в РДА.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також зазначається, що соцслужбовці проведуть бесіди з місцевими циганами, щоб ті не уникали медичного обстеження і за необхідності не боялися лягти до шпиталю.

Менінгіт – це запальне ураження мозкових оболонок і субарахноїдального простору. Це може бути результатом інфекції, інших розладів, або реакцій на лікарські препарати. Тяжкість захворювання і його гострота різниться. Результати, як правило, включають такі симптоми, як головний біль, лихоманка, і потилична ригідність. Діагностика проводиться за допомогою аналізу спинномозкової рідини. Лікування включає використання антимікробних препаратів по лікарському вказівкою, плюс додаткові заходи.

Нагадаємо, 538 заражених кір українців за 34-й тиждень - такими показниками Україна може "похвалитися" у 2018 році. 293 з пацієнтів - неповнолітні.

Як повідомляв "Знай.uа", восени в Україні очікується спалах багатьох серйозних захворювань, особливу небезпеку серед них є грип. Лікарі говорять про можливу епідемію, яка розпочнеться в жовтні.

Також Знай.uа" писав про те, що відома українська акторка Ольга Сумська нещодавно потрапила до лікарні.