З п'ятниці, 14 вересня, влада намагається зам'яти конфлікт, що виник між місцевими жителями с. Підгірці (Київська область) і тими, хто заробляє на сміттєзвалищі (полігон твердих побутових відходів №5) та не бажає його закривати.

Про це повідомляє інтернет-видання "Голос.ua".

Також, за даними ЗМІ, в понеділок, 17 вересня, влада почала відкривати справи про правопорушення і застосовувати силу до активістів біля місця пікетування.

Як зазначають активісти, за час пікетування жоден чиновник не приїхав і не надав гарантій, що 1 жовтня полігон твердих побутових відходів №5 буде закритий.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Жителі налаштовані рішуче і готові йти до кінця, відзначають журналісти, знайомі з ситуацією.

Активісти багатьох організацій Києва також висловили підтримку жителів Підгірців.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомлялося що активістита небайдужі мешканці села Підгірців в черговий раз просили вищих чиновників вирішити питання ліквідації полігону ТПВ №5. Тоді, нагадаємо, Київська державна міська адміністрація прийняла рішення про продовження функціонування полігону ТПВ №5, хоча 27 жовтня 2016 Київрада під тиском громадськості прийняв рішення, що передбачає закриття полігону до 1 жовтня 2018 року.

Однак, завдяки недоречною підприємливості сільського голови Сергія Кравченка - 26 липень 2018 р КМДА прийняла офіційне рішення про продовження функціонування полігону. Жителі села і активісти вирішили наполягати на виконанні обіцянок влади про закриття полігону.