В консерваторії без відома міністра культури і пояснень для попередника вирішили змінити керівництво.

Хоча останній керівник, Максим Тимошенко, згідно з наказом, мав обіймати посаду до офіційних виборів ректора 20 вересня 2018 року. Таке рішення обурило і вже колишнього виконувача обов’язків, і студентів. Про це пише Рoliteka.

Керівника у Національній музичній академії змінювали з поліцією та скандалами. Виконувачем обов’язків ректора академії Максим Тимошенко був менше двох місяців.

У червні 2018 він замінив скандального Володимира Рожка, який 14 років очолював консерваторію, свого часу балотувався у Верховну Раду від “Партії регіонів” і був фігурантом корупційних скандалів. Наприклад, у 2016 Держфінінспекція встановила, що його діяльність на посаді ректора завдала державі збитків на три з половиною мільйони гривень.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

“По-перше, ми мали відкрити нову їдальню для студентів з найнижчими цінами у Києві. По друге, початок ремонту даху, де нічого не робилося з 1956 року”, – розповів незаконно звільнений в.о. ректора Національної музичної академії України Максим Тимошенко.

У крісло виконувача обов’язків музичної академії сів Анатолій Бровій, за фахом, до речі, юрист. Він працює в консерваторії з 2006 року і був першим проректором при Володимирові Рожку – тож частина колективу йому не дуже довіряє.

Студенти й викладачі академії підписали петицію з вимогою поновити Тимошенка на посаді. Тим часом Максим Тимошенко готує позов до суду.

Цікаво, що керівників у Національній академії змінювали без відома міністерства культури. Доки Євген Нищук був у відпустці, кадри взявся тасувати державний секретар Ростислав Карандєєв. Міністру ж тепер доводиться залагоджувати конфлікти.

Виконувачем обов’язків вирішили призначити проректора з навчальної роботи консерваторії Тетяну Гуменюк. А стосовно Карандєєва, який здійснив такі кадрові зміни, проведуть службове розслідування. Це, на думку Нищука, допоможе стабілізувати ситуацію в академії і у вересні провести прозорі вибори ректора.