Якість харчування і пов’язане з ним здоров’я дітей, одна із найбільш чутливих тем для кожної української родини. Тому не можуть не викликати обурення намагання деяких комерсантів заробити на підростаючому поколінні, передають Vlasti.net.

Саме такі факти виявлені в діяльності ТОВ «Стартрейдинг», яке очолює Руслан Шаріпов. Це підприємство протягом 2016 – 2018 років здійснювало постачання неякісних продуктів харчування до освітніх закладів Києва та Київської області.

Злочинна діяльність «Стартрейдингу» неодноразово призводила до важкого отруєння вихованців дитячих садків та учнів шкіл, їх госпіталізації. Так у одному з дошкільних навчальних закладів Голосіївського району одинадцять дітлахів потрапили на лікарняні ліжка з діагнозом сальмонельоз та рота вірусна інфекція саме після вживання продуктів у школі.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Не дивлячись на те, що діяльність ТОВ «Стартрейдинг» вже перебувало в центрі уваги ЗМІ, та ставало предметом журналістських розслідувань, зокрема, ГО «Стоп Корупції», вони вкотре цьогоріч стали переможцями тендерних торгів, уклавши понад 50 договорів на поставку харчових продуктів на загальну суму понад 50 млн. грн. Серед установ і організацій, з якими заключенні угоди – міські та районі управління освіти Києва і області, Київська міська клінічна лікарня №8.

Як стало відомо ЗМІ, замовники, зокрема, кілька закладів освіти, неодноразово скаржилися органам влади на низьку якість харчових продуктів від цих постачальників.

Правоохоронці порушили за цими фактами кримінальне провадження та провели перевірки тендерної документації, ініціювали перевірки якості поставленої продукції.

Дослідження ДП «Укрметртестстандарт» виявили у молочній продукції шкідливі транс-ізомерні жирні кислоти, які збільшують ризик виникнення раку і хвороб серця, а у партіях макаронних виробів взагалі знаходились домішки фекалій мишей.

Крім того, ділки ще й непогано нажилися на дитячих харчах – правоохоронці виявили факти укладання ними фіктивних договорів з низкою фірм-одноденок, що дозволило привласнити їм мільйони гривень.
Наведені факти стали підставою для численних кримінальних проваджень, що розслідувалися правоохоронцями Києва та області. Однак, деякі з цих кримінальних справ, попри кричущі докази злочинів проти дітей, були закриті. Цікаво – чому???