Перекіс віконного профілю, втрата герметичності та конденсат на склі - часті наслідки неправильного монтажу вікон.

Фахівці сайту OKNA.ua розповіли, на що варто звертати увагу під час і після монтажу вікон.

Якщо не хочете витрачати шалені гроші на усунення таких проблем, потрібно дуже уважно контролювати якість установки пластикових вікон, як на початковому етапі проведення робіт, так і після їх закінчення.

Встановлення вікон із ПВХ повинно відбуватися відповідно до усіх вимог та стандартів.

  • Майстер повинен встановити раму без стулок і склопакетів за рівнем;
  • По периметру зсередини приклеюється пароізоляційна стрічка, зовні - гідроізоляційна.
  • Рама не встановлюється впритул дуже близько: проміжок між конструкцією і стіною має бути приблизно 12-20 мм в залежності від матеріалу і розмірів вікна.
  • Для кріплення використовується не менше 12 анкерних пластин, турбовінтов або анкерних дюбелів (для невеликого вікна 1,5х1,5 м): по три зверху, знизу, праворуч і ліворуч. Максимальний крок між кріпленнями - 700 мм для білого ПВХ профілю і 600 мм для кольорового. Відстань між монтажним кріпленням і імпостами в ідеалі має становити близько 150 мм.
  • Під вертикальними частинами профілю встановлюються несучі колодки. Проміжок між стіною і рамою повністю заливають монтажною піною. Розпірні колодки встановлюються відповідно до схем монтажу.

Для пошуку постачальника якісних вікон, можна скористатися віконним калькулятором, за допомогою якого можна розрахувати вартість вікна та порівняти пропозиції від різних постачальників та компаній України.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Після встановлення вікна, варто перевіряємо якість монтажу

Перекоси

Віконний профіль повинен бути встановлений строго вертикально і горизонтально, це можна без проблем перевірити за допомогою будівельного рівня.

Герметичність

Спробуйте закрийте вікно та перевірте герметичність монтажного шва: проведіть рукою по стиках або візьміть тонкий аркуш паперу і прикладіть до них. Якщо папір коливається, то це означає, що існують потоки повітря, відповідно у вікнах є пустоти.

Нагадаємо, раніше батьки та син Пєші кинули інвесторів своїх ЖК і намагаються захопити будмайданчик "Сяйво-2".

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що опалення на 40% дешевше: українські будинки, які економлять гроші.

Також "Знай.uа" писав, про те, що Лівий берег у столиці може залишитись без електрики – суд щодо заборони будівництва нової підстанції триває.