Більшість українців замовляють іноземні товари з інтернету, або отримують посилки від закордонних родичів. Про це заявляє на своїй сторінці в Facebook Спільнота Інтернет покупців. Побачивши це Міністерство фінансів України спочатку виступило з ініціативою зменшити ліміт безподаткового ввезення з-за кордону посилок із 150 євро до 22 євро.

5 листопада після шквалу народного обурення та ряду петицій, Мінфіном було прийняте рішення діяти хитріше. У поданих ним змінах до Податкового кодексу України замість 22 євро стала фігурувати цифра у 100 євро. З максимальною оперативністю, вже 8 листопада зміни були прийняті в результаті голосування. Поступка у 78 євро мусила відвернути увагу загалу від запланованих змін до Митного кодексу, якими передбачається зміна бази оподаткування для товарів. Новою базою має стати уся фактурна вартість, а не частина на яку вона перебільшує норму. Тобто тепер замість того щоб просто поділитися з державою частинкою «тортика», придбаного за кордоном, ми маємо віддати його повністю, а точніше віддати гроші в які держава цей тортик оцінить.

Чому? Тому, що працівники митної служби мають право в односторонньому порядку змінювати вартість посилки, від котрої розраховуються податки. Так, при отриманні звичайної посилки із вживаним товаром Ви будете платити мито та ПДВ із розрахунку повної вартості такого нового товару, якщо так вирішить працівник митної служби.

Подібна ситуація вкотре змушує задуматися про відданість народних обранців інтересам народу який їх обрав і якого вони оббирають подібними законами. Мова вже не йде про процвітання нашої держави. Такі закони як №9260 та зміни в податковий і митний кодекс, які супроводжують цей закон ставлять під питання вже не процвітання, а виживання України та її громадян. Все частіше в голову приходить думка, що хтось при владі хоче щоб українці поринули у бідність, оскільки іншого обґрунтування подібних дій знайти неможливо.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще