У ніч на середу, 14 листопада, померла відома львівська письменниця, художниця та науковець Ольга Коссак. У літературних колах та читачам вона добре відома під псевдонімом Ева Гата.

Про смерть письменниці повідомила директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету "Львівська політехніка" Ірина Ключковська у Facebook.

"Важко прийняти і неможливо погодитися. Від нас відійшла Ева Гата – весела, оптимістична, розумна, талановита Оля Коссак. Прекрасна людина, чуйна товаришка, яка для кожного з нас знаходила правильні слова підтримки, чудова дружина, дбайлива мама і бабуся, талановитий викладач",– написала Ключковська.

Причиною смерті письменниці стала онкологічна хвороба, з якою вона боролась впродовж останніх трьох років.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ольга Коссак народилась 23 серпня 1958 року у Львові. Була доцентом кафедри прикладної математики Львівського національного університету імені Івана Франка. Активно співпрацювала з Афінським і Салонікським університетами.

Писала філософсько-містичні романи, які, на її думку, повинні були змінити світ на краще. Останнім часом займалась малюванням та ткацтвом.

Ева Гата є автором дев’яти книг. ЇЇ роман "Стати сонцем" увійшов до списку літературної премії "Книга року ВВС – 2014".

Важко прийняти і неможливо погодитися. Сьогодні вночі відійшла від нас Eva Gata, весела, оптимістична, розумна,...

Geplaatst door Iryna Kluchkovska op Dinsdag 13 november 2018