18 грудня відбудеться шостий батл дискусійного клубу «Ділової столиці» — проекту, створеного виданням «Ділова столиця», що входить до видавничої групи «Картель». В інтелектуальній грі зійдуться дві команди експертів: економістів, юристів, журналістів і представників бізнесу. Темою суперечки стане «Податок на виведений капітал — це стимул для бізнесу чи діра в бюджеті?»

Запрошені учасники:

Григорій Кукуруза, економіст IMF GroupUkraine,

Микита Соловйов, юрист, економіст, керівник харківського відділення спільноти "Демократична сокира"

Олена Макєєва, віце-президент Ради незалежних бухгалтерів і аудиторів,

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Олексій Кущ, економіст, фінансовий аналітик.

«Що таке податок на виведений капітал? Це оподаткування того, що виводиться з бізнесу, насамперед дивідендів. Що таке податок на прибуток, який зараз діє в Україні? Це податок на все зароблене підприємством. А саме ці гроші могли би бути вкладеними у розвиток підприємства, за рахунок чого були б створені нові робочі місця, була би випущена нова продукція тощо. Здається, що жодної дилеми — звісно, треба замінити цей податок на прибуток на податок на виведений капітал. Прихильники цієї реформи кажуть, що зростання ВВП протягом п’яти років дії нового податку складе додаткових 1–2%. Утім, не все так просто. МВФ розкритикував новацію, справедливо зауважуючи, що спочатку бюджет недорахується кілька десятків мільярдів гривень, а чи збільшиться ВВП — це ще не факт», — зазначає шеф-редактор ПрАТ «Картель» Віталій Пирович.

За словами заступника головного редактора «Ділової столиці» і ведучого дискусійного клубу Петро Біляна, «убудь-якій нормальній країні питання податків — це ключове питання виборчої кампанії. В Україні ще поки не так, але дискусії навколо податку на виведений капітал показують, що ми принаймні рухаємося до європейської норми, щоправда, дуже повільно. ПнВК обмежує можливості податківців маніпулювати планом, це і є головне, а зовсім не суперстимули для інвестицій. Гіпотетично, якщо б Україна була правовою державою, то міг би собі бути і податок на прибуток, в принципі інструмент нормальний, але до правової держави нам далеко. Тому варто уважно прислухатися до аргументів противників і прихильників ПнВк».

Видання «Ділова столиця» у травні цього року започаткувала інтелектуальні батли. Ми говоримо про бізнес, економіку, політику і соціум. Експерти, підприємці, політики і журналісти об'єднаються в команди і заходяться в диспуті за підтримки учасників у залі і перед екранами. А переможуть найсильніші — у кого більше доказів, красномовства, а значить, і глядацьких голосів. Ми граємо, щоб розкрити потенціал українців і пробудити азарт до побудови успішної країни.

Реєстрація за посиланням на сайті Ділової столиці

початок о 16:30 реєстрація з 16.00 до 16.30,

за адресою: бульв. Т. Шевченка / Пушкінська, 5-7 / 29, Premier Palace, Premier Hall, 1 пов.

ВГ «Картель»

Тел. +38 044 502 02 20 (вн.363)

info@dsnews.ua