У середу, 2 січня, майже по всій території України буде переважати спокійна погода, лише вдень на захід переміститься волога повітряна маса і пройде мокрий сніг з дощем. Про це повідомляється на сайті українського Гідрометцентру.

Так, вночі 2 січня в Карпатах та на Закарпатті місцями можливі значні опади, а в південних і східних областях без опадів. На дорогах, крім заходу і півдня, ожеледиця.

Вітер південний з переходом на Правобережжі на північно-західний, 7-12 м/с, при цьому в західних областях пориви 15-20 м/с. Температура вночі 0-5° морозу, у східних областях 4-9° морозу; вдень в Україні від 2° морозу до 3° тепла; в Карпатах вночі та вдень 7-12 ° морозу.

У Києві і Київській області в середу прогнозується місцями невеликий мокрий сніг. На дорогах очікується ожеледиця. Вітер південний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5 ° морозу, в решту часу від 2 ° морозу до 3 ° тепла.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Варто відзначити, що Укргідрометцентр попереджає про високу небезпеку сходу снігових лавин 2 січня у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської області.

"За даними Укргідрометцентру, 2 січня 2019 року у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться в повідомленні Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

карта Укргідрометцентру на 2 січня

Народний прогноз погоди в Україні

2 січня вшановується пам'ять святого Ігнатія Богоносця. Погода цього дня пророкує погоду серпня. Наші пращури помітили, наскільки сильний мороз у цей день, настільки буде спекотно влітку. А якщо є іній на деревах, то погода найближчими днями буде ясною. У давнину був звичай на Ігнатія навколо дому обносити ікони, захищаючи таким чином дім від зла. У цей день садівники трясуть плодові дерева, щоб хороший урожай був.

Нагадаємо, що у січні 2019 року в Україні середня місячна температура становитиме від нуля до 4 градусів морозу. Опадів у січні буде не більше, ніж у попередні роки, у межах середніх багаторічних значень — 27-55 мм, на Закарпатті 64-81 мм, в горах Криму до 124 мм.

Як повідомляв портал Знай.uа, вже на початку січня 2019 року в магнітному полі Землі відбудуться зміни. З 4 січня слід готуватися до потужних магнітних бурь. Такий прогноз оприлюднили фахівці Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця.

Також портал Знай.uа писав, що за прогнозом синоптиків, найближчим часом Україні не загрожують істотні опади, лише іноді буде випадати невеликий сніг і дощ.