Над акваторією Азовського моря провела масштабні тренування бойова авіація Збройних Сил України. Мета тренувальних польотів над морем - підтримка з повітря морського угруповання.

Зазначається, що 27 січня, в зоні проведення ООС командування провело перевірку боєготовності бригади ударних літаків Повітряних сил ЗСУ. Про це повідомили в сюжеті, який опублікований в Facebook штаб ООС.

"Льотчики відпрацьовували підтримку з повітря кораблів Військово-морських сил і Держприкордонслужби, які патрулюють акваторії Азова в межах району ООС", - розповіли військові.

Зазначається, що військові відпраюцвали наведення на морські цілі умовного противника, з бортів українських кораблів. Також провели "реагування з виходом на ворога", це тренування проводилося на нормативом час.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Льотчики і моряки із завданням впоралися і отримали оцінку" готові до виконання завдань за призначенням ", - підкреслили в штабі у командувача ООС Сергія Наєв.

Військові льотчики провели тренування над Азовом

Військові льотчики провели тренування над Азовом За наказом Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва 27.01.2019р. проведено перевірку (тренування) чергової ланки ударних літаків з підтримки дій на морі кораблів Військово-Морських Сил України та Державної прикордонної служби України, які діють в складі Об’єднаних сил та здійснюють патрулювання акваторії Азовського моря в межах району ООС. В ході перевірки готовності було відпрацьовано ряд задач. Практичне наведення на морські цілі ворога здійснювалися з бортів українських кораблів, що перебували на чергуванні в Азові. Реагування з виходом наворожу морськуціль проведено у визначений нормативом час. Військові льотчики, військові моряки та моряки ДПСУ із завданням впоралися та отримали оцінку «готові до виконання завдань за призначенням.» Разом переможемо! Слава Україні! #ООС #Операція_ООС #ВМС #ДПСУ

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Zondag 27 januari 2019

Нагадаємо, у суботу, 26 січня, російські окупаційні війська десять разів порушили режим припинення вогню.

Крім того неспокійно було в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ".

Противник обстріляв наші позиції двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу селища Кримське; двічі з мінометів калібру калібру 82 мм., гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу населеного пункту Катеринівка; з гранатометів - поблизу селища Старий Айдар, з автоматичних гранатометів - поблизу населеного пункту Луганське.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт пояснив, чим окупований Донбас відрізняється від решти України.

Також "Знай.ua" писав, що фото ліквідованих бойовиків показали в мережі.