Національна академія наук України (НАНУ) визнала перспективність впровадження технології Hyperloop в країні та погодила впровадження технології "транспорту п'ятого покоління".
Про це повідомляє видання "Хвиля", посилаючись на інформацію прес-служби Міністерства інфраструктури.
Відзначається, що 25 січня відбулася презентація науково-технологічного дослідження щодо впровадженню технології гіперлуп в Україні "Перспективи розвитку транспорту п'ятого покоління в Україні".
В ході презентації в міністерстві представили ряд кроків, які стануть базисом для реалізації проекту в життя. Зокрема, це аналітика пасажиропотоків, оцінка промислового потенціалу України і проведення міжнародних конкурсів Hyperloop з метою підтримки і розвитку інноваційних розробок.

"Вчені переконані, що виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дозволять успішно розвивати проект HypeUA. За оцінками вчених, гіперлуп може не лише стати новим самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей", - йдеться в повідомленні.
Партнери визначили свою готовність брати участь в розвитку технології гіперлуп і в минулому році підписали меморандуми про співпрацю. Серед них: Агентство розвитку Дніпра, Платформа розвитку інновацій, Інноваційний парк UNIT.City, ДП ВО "Південмаш", Український інститут майбутнього, Хемфрі Інжиніринг, Каховський завод електрозварювального устаткування, Укроборонпром.
"Наступним кроком є ​​реалізація проекту на базі Центру транспортних інновацій Transport Tech Hub. Основна мета Центру - об'єднати всі технології, які кожен партнер проекту може привнести, для отримання найбільш ефективних рішень в галузі транспорту", - заявили в Мінінфраструктури.

Нагадаємо, вже цього року в Україні з'явиться перша тестова ділянка супершвидкісного вакуумного поїзда Hyperloop, при цьому відкриття реальної експлуатаційної ділянки планується через 5 років.
Як повідомляв портал Знай.ua, Маск похвалився новим досягненням Hyperloo