У 2018 році проїзд у громадському транспорті подорожчав в усіх містах. Найбільше ціни підняли у столиці - майже вдвічі. Не встигли українців відійти від шоку, як скоро слід чекати чергового стрибка цін.

Вартість проїзду стане дорожчою як у наземному транспорті, так і в метро, - пише "businessua.com".

Які причини для нової хвилі здорожчання та скільки будемо переплачувати?


Львів

В лютому 2019 року Львівська міська рада прийняла рішення про підвищення цін на проїзд у міських автобусах до 7 гривень. За словами заступника мера з питань ЖКГ Сергія Бабака, сьогодні проїзд економічно обґрунтований тариф зараз становить 8,21 грн. Однак зараз більше встановлювати не будуть, різницю перевізникам компенсують з міського бюджету.

Щоправда підвищення поки що не торкнеться львівського електротранспорту.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Харків

З 7 лютого харків'яни платитимуть за проїзд у підземці, як і кияни - 8 гривень. У метрополітені підвищення тарифів пояснили зростанням витрат на оплату праці та матеріали, вартістю енергоносіїв тощо.

Також стане дорожчим проїзд і в тролейбусах, автобусах та трамваях - 6 гривень.

Кривий ріг


У Кривому Розі міськрада ще в січні вирішила підвищити вартість проїзду в міських маршрутних таксі з 6 до 8 гривень.

Таке рішення прийняли на користь перевізників, які скаржилися на здорожчання пального, запчастин тощо.


Вартість проїзду в електротранспорті у цьому місті найдешевше - 2,5 гривень. Наразі розглядається питання про підвищення до 4 грн.

Запоріжжя

Але не подорожчанням єдиним. У Запоріжжі активістам вдалося домогтися зниження цін на проїзд у міських маршрутках. Суд скасував постанову Виконавчого комітету Запорізької міської ради про підвищення вартості проїзду до 7 гривень. У результаті ціни знизилися на гривню.

Проїзд у трамваях, тролейбусах і великих автобусах проїзд залишиться на тому ж рівні – 4 та 5 грн відповідно.

Тернопіль

Тернополяни вважають тарифи на проїзд завищеними. За рік проїзд у громадському транспорті Тернополя подорожчав на 42,3% – із 3,12 до 4,44 гривні. Крім того, в області чи не найбільший відсоток офіційних безробітних. Тому цей місто в трійці лідерів з найдорожчим транспортом в Україні.


Чи буде нова хвиля подорожчання

У цьому питанні усі експерти зійшлися в одному – "так, подорожчає". Єдине, що влада це робитиме тільки після виборів.

Так, наразі столична влада розглядає питання про підвищення тарифів у міському транспорті до 10 гривень.


"Напередодні президентських виборів вони це навряд чи зроблять, а ось потім цілком можливо, що таке влаштують", – говорять експерти.

Нагадаємо, у київському метро встановлять нові табло зворотнього відліку часу.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві стартувало будівництво довгоочікуваної гілки метро.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві стартував єдиний електронний квиток для оплати проїзду у громадському транспорті.

Дивіться: Як працює в Україні е-квиток