За оновленими даними ВООЗ, України в переліку країн-лідерів споживання алкоголю немає, тоді як раніше вона входила в першу п’ятірку. Наразі формується нова культура, де головне — не застілля, а смак та емоції, отримані в цей час. Основними трендами на ринку товарів є унікальність продукції, її преміалізація, автентичність і крафтовість.

Сьогодні користувачі надають перевагу міцному алкоголю преміальної якості. За інформацією Державної служби статистики України, у січні-вересні 2018 року, в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, виробництво горілки в країні скоротилося на 5,8%, а коньяку та бренді — на 2,8%. Благородні напої стали атрибутом успішності і досягнень людей з досвідом. Сегмент міцного алкоголю, преміальний за своєю суттю, підкреслює і розвиває цю якість, а зростаючі доходи стимулюють попит на більш дорогі продукти. Преміум — це не тільки ціна або гучне ім'я, а, насамперед, вишуканість, насиченість смакових якостей, стиль пляшки й історія бренду, яка відповідає цінностям споживачів.

В Україні і країнах-сусідках прихильність до напоїв з репутацією виражена значно сильніше, ніж в Західній Європі. Саме тому відомі бренди шукають нові підходи до випуску продукції: експериментують зі смаками, удосконалюють перевірені рецептури, оновлюють дизайн з урахуванням уподобань споживачів. Окрім того, для росту продажів важлива комунікація з цільовою аудиторією. Тому наразі активно розвивається канал продажів хорека, який, як правило, займає значно меншу долю ринку порівняно з традиційними та сучасними каналами.

Тенденцію до зміни трендів передбачив Nemiroff, зосередивши увагу на випуску елітних напоїв з яскраво вираженими смаками. Компанія шукає нові поєднання, форми і відчуття, які підкреслюють індивідуальність кожного, хто готовий до експериментів. Для цього створює не лише статусний алкоголь з яскраво вираженими смаками, а й коктейлі на основі напоїв власного виробництва за традиційними українськими рецептами з натуральних і високоякісних інгредієнтів.

Nemiroff також є творцем культури споживання. Зокрема, набирає популярності й розвиток міксології — свого роду алхімії довершених поєднань класичних інгредієнтів в експериментальні мікси. Бренд підтримує заходи, спрямовані на розвиток барної культури під егідою спільноти міксологів, освітні програми для барменів, які вже завоювали популярність серед учасників з України, Казахстану, Грузії, Туркменістану, Кіпру.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Будуючи свою маркетингову стратегію з урахуванням інтересів аудиторії та нових трендів ринку, компанія зможе обрати оптимальні інструменти для комунікації зі своїм споживачем, досягти запланованих показників продажів і збільшити аудиторію, яка лояльна до бренду і підтримує його цінності.

Інформаційна довідка:

Компанія Nemiroff була заснована в 1872 році. Сьогодні це провідний світовий виробник алкоголю в Україні і один з лідерів глобального ринку, відомий у 80-ти країнах. Близько 40% всієї експортованої з України горілки — виробництва Nemiroff.

Додаткова інформація: nemiroffpr@pleon.ua