Курс долара на міжбанку знизився на дві копійки – до 27,02 грн/дол, курс купівлі також впав на дві копійки – до 27,00 грн/дол.

НБУ
НБУ

Національний банк України на 25 лютого 2019 року знизив курс гривні на півтори копійки – до 27,01 гривень за долар – у порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора у четвер, 21 лютого.

долар
долар

НБУ встановив офіційні курси валют на такому рівні:

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

– 100 доларів США – 2701,7301 гривні (+1,4682);

– 100 євро – 3059,7106 гривні (-6,1680).

В останній робочий день тижня курс долара на міжбанківському валютному ринку знизився на дві копійки – до 27,02 грн/дол, курс купівлі також впав на дві копійки – до 27,00 грн/дол.

долар
долар

Раніше повідомлялося, що ломбарди - це виключний вид послуг і вони не можуть мати ліцензію, наприклад, на обмін валют. Однак, в таких операціях немає жодного ризику, і в Нацбанку, схоже, готують зміни.

Перший заступник голови правління Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що після прийняття закону про СПЛІТ небанківські установи зможуть отримувати нові ліцензії.

" Є компанії, які надають фінпослуги за рахунок власних або кредитних коштів. Це ломбарди, деякі фінансові компанії, лізингові компанії, факторинг. Їм ми хочемо спростити регулювання. Більше того, потрібно дати їм можливість змінюватися, розширюватися, — сказала Рожкова. — Ломбардам, приміром, потрібно дати можливість отримувати додаткові ліцензії на інші послуги. У нас вважається, що ломбарди – це виключний вид послуг і вони не можуть мати ліцензію, наприклад, на обмін валют. Але чому? Адже в цих операціях немає жодного ризику", - зазначила Рожкова.

Як повідомлялося, закон про СПЛІТ передбачає перехід функцій від Нацкомісії з регулювання ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) до нацбанку і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Нагадаємо, останнім часом все більше українців почали звертатися в ломбард, щоб взяти позику під заставу коштовностей або техніки.

Як повідомляв портал Знай.uа ПриватБанк відкрив функцію продажу валюти онлайн через мобільний додаток Приват24.

Знай.uа писав у Києві група невідомих пограбували ломбард.